REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

(papildyta 17.25) Donecko separatistai paskelbė numušę Ukrainos armijos lėktuvą ir du sraigtasparnius

(papildyta 17.25) Donecko separatistai paskelbė numušę Ukrainos armijos lėktuvą ir du sraigtasparnius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vadinamosios Donecko liaudies respublikos ginkluoti separatistiniai dariniai tvirtina per pastarąją parą virš Slovjansko numušę du Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sraigtasparnius ir vieną lėktuvą.

REKLAMA

„Slovjanske girdimi reti pavieniai artilerijos šūviai. Mieste per parą buvo numuštas vienas lėktuvas ir du Ukrainos pajėgų sraigtasparniai“, – ketvirtadienį pranešė Pietryčių fronto informacijos centro vadovas Konstantinas Knyrikas.

Nepriklausomi ir kiti šaltiniai šios informacijos dar nepatvirtino.

Dėl Slovjanske vykstančių ginkluotų susirėmimų atjungta elektros pastotė ir sutriko vandens tiekimas. „Atjungtos dvi elektros tiekimo linijos, todėl Slovjanske elektros negauna vandenį tiekiančios komunalinės įmonės „Voda Donbasa“ įrenginiai. Todėl be vandens liko dar trys miestai – Kramatorskas, Družkovka ir Konstantinovka“, – sakė K.Knyrikas.

REKLAMA
REKLAMA

Kovotojai taip pat apkaltino Ukrainos karius sunaikinus elektros transformatorių netoli centrinės rajono ligoninės Krasnyj Lymane.

„Vakar Krasnyj Lymano miestelyje buvo susprogdintas elektros transformatorius netoli centrinės rajono ligoninės, dėl to rajonas liko be elektros. Praėjusią naktį, 1 val., buvo girdimi šūviai iš ukrainiečių pozicijų. Taip pat apgriautas geležinkelio stoties pastatas Krasnyj Lymane“, – kalbėjo informacijos centro vadovas.

K.Knyrikas taip pat užsiminė apie ukrainiečių pajėgų vykdomas represijas Krasnyj Lymano mieste.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Išvakarėse milicijos darbuotojai perdavė ukrainiečių kariams informaciją apie Krasnyj Limane esančius savigynos kovotojus. Jėgos struktūros išsivedė bemaž 25 savigynos aktyvistus. Du iš jų buvo paleisti, nes jų pavardžių nebuvo milicijos perduotuose sąrašuose. Kitų likimas nežinomas“, – sakė jis.

Pasak K.Knyriko, Ukrainos pajėgos siekia išaiškinti rinkimų komisijos, organizavusios referendumą dėl Donecko liaudies respublikos nepriklausomybės, narius. „Jie siekia surasti ir išgaudyti tuos žmones, kurie susiję su referendumo organizavimu arba buvo įtraukti į rinkimų komisijos narių sąrašus. Be to, jie grasina gyventojams, reikalauja nemokamai nešti jiems maistą. Žmonės išsigandę ir yra priversti paklusti“, – kalbėjo jis.

REKLAMA

Kijevas intensyvina karinę operaciją prieš separatistus Ukrainos rytuose

Ukrainos rytinio regiono pagrindiniame Donecko mieste naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį aidėjo šūviai, tęsiantis vyriausybinių pajėgų susirėmimams su prorusiškais sukilėliais, pranešė vietos pareigūnai.

Vadinamosios Donecko liaudies respublikos kovotojai toliau kontroliuoja tą teritoriją, bet Ukrainos vyriausybė paskelbė intensyvinanti saugumo pajėgų kampaniją ir pasiuntusi tankus T-64.

„Naktis praėjo gana ramiai. Pasak Širokij gyvenvietės gyventojų, girdėjosi šūviai“, – sakoma Donecko miesto administracijos pranešime, kuriame minimas pietinis priemiestis.

REKLAMA

Apie milijoną gyventojų turinčiame Donecke padėtis tapo artima anarchijai po įnirtingų susirėmimų tarp Ukrainos pajėgų ir prorusiškų sukilėlių šios miesto tarptautinio oro uosto prieigose.

Kaip praneša žiniasklaida, per tas kautynes žuvo apie 40 žmonių, daugiausiai separatistų, o oro uostas liks uždarytas bent iki šio mėnesio pabaigos, nes jame neįmanoma užtikrinti skrydžių saugumo.

Donecko gatvės buvo beveiks visiškai ištuštėjusios ir yra kontroliuojamos sukilėlių, įrengusių daug patikros postų.

Ukrainos pajėgos, pradėjusios „antiteroristinę operaciją“ prieš beveik du mėnesius, suintensyvino veiksmus antradienį, nukreipdamos pagrindinį puolimą į sukilėlių tvirtovę Slovjanską, esantį už daugiau nei 100 kilometrų į šiaurę nuo Donecko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Du ukrainiečiai kariai žuvo per šią savaitę vykusius susirėmimus, taip pat buvo nukauta daug sukilėlių, nurodė Kijevas.

Dėl šių kovų nutrūko vandens tiekimas penkiuose miestuose, įskaitant Slovjanską.

Trečiadienio vakarą Ukrainos pajėgos pranešė sunaikinusios tame mieste kovotojų šaudmenų sandėlį.

Vidaus reikalų ministerija ketvirtadienį paskelbė pasiųsianti į rytų regioną trečią Nacionalinės gvardijos batalioną.

Savanoriškos Nacionalinės gvardijos nariai, padedantys reguliariosioms pajėgoms, turėtų ten atvykti per ateinančias 10 dienų.

REKLAMA

Atskirame pranešime Ukrainos gynybos ministerija nurodė, kad tankai T-64 buvo pasiųsti netoli Slovjansko saugoti pajėgų, vykdančių karines operacijas tame regione, pozicijų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų