Naujame atostogų laisve kvepiančiame namų komplekse Palangoje, Kunigiškėse „Mano jūra“ naujakuriai mėgavosi net trimis skirtingais patiekalais, laidos vedėjų ruoštais čia pat, filmavimo aikštelėje, rašoma pranešime spaudai.
Šį šeštadienį TV3 televizijos žiūrovus iš lovų vers ir kartu keliauti kvies kulinarinių ekspedicijų po Lietuvą laida „Maisto kelias“. Vedėjų trijulė – Ilona Juciūtė-Čibirkienė, Gidonas Šapiro-Bilas ir Dilanas Dampella Gamage jau leisis į septintąją šios vasaros kelionę, kurioje laukia išskirtinis ir specialus vasaros maršrutas – kelionė į vasaros sostinę į Palangą ir jos kulinarines vieteles.
Viena tokių – Kunigiškėse, vos keli kilometrais nuo miesto centro, įkurtas naujas atostogų namų kompleksas „Mano jūra“. Kulinarinių kelionių ekspertai negalėjo praleisti šios vietelės, mat čia kulinarijos mėgėjų laukia neeilinės erdvės maisto gamybai – čia galima rasti nuo picų pečiaus iki įvairiausio tipo kepsninių.
Atvykus į kompleksą, laidos vedėjus pasitiko projekto pardavimų vadovas Edvardas Milukas, pakvietęs trijulę pasivaikščioti ir susipažinti su šiuo kvartalu bei jo privalumais.
„Čia, „Mano jūroje“, kur girdisi jūros ošimas, įsikūrę jau daugiau nei 50 šeimų. Visa bendruomenė gali naudotis visomis čia esančiomis erdvėmis. Tai daugiau nei tik keturios namo sienos, tai emocija, kurią jaučia mūsų gyventojai. Sukūrėme tokį gerbūvį, kuriuo išties didžiuojamės“, - pasakojo Edvardas.
Siekdami įsilieti į bendruomenę, Ilona, Bilas ir Dilanas „Mano jūra“ naujakuriams surengė neeilinį pikniką, kurio nepraleido ir žinomi pramogų pasaulio atstovai.
Renginyje buvo galima išvysti atlikėją Eleną Puidokaitę-Atlantą su vyru, „Mano jūroje“ atostogų būstą turinčią grupės „69 danguje“ narę Ingridą Martinkėnaitę su šeima, sunkiaatletį Ramūną Vyšniauską su vaikais, „Maisto kelio“ ir kitų laidų prodiuserę Vaidą Skaisgirę, verslininkę, „The Meat Point“ įkūrėją Sandrą Svirčinskaitę bei daugelį kitų.
Grilio zonoje „Maisto kelio“ vedėjų trijulė susirinkusius pikniko dalyvius palepino net trimis gardžiais čia pat ruoštais patiekalais: Dilanas kartu su Edvardu kepė gardžias picas malkinėje krosnyje, Bilas ėmėsi plovo gamybos, o Ilona nustebino saldžiomis bandelėmis su avietėmis, pagardintomis vaniliniu padažu.
Kuomet antrajame ekspedicijų po Lietuvą sezone keliautojai lankėsi to paties statytojo kurtuose „Malūnų vilų“ apartamentuose, šis „Mano jūra“ projektas buvo dar tik brėžiniuose. Na, o per metus čia išdygo užsienio kurortus primenantys butai ir kotedžai. Vidiniame kvartalo kieme
įsikūrusi jauki poilsio erdvė su išpuoselėta aplinka, tvenkiniu, šildomu lauko baseinu bei pramogomis subūrė visus čia įsikūrusius poilsiautojus, o linksmybės tęsėsi iki sutemų.
„Mano jūra“ sulaukė didžiulio susidomėjimo, šiandien čia jau beveik nebeturime laisvų būstų, tačiau vis girdime, kaip žmonės norėtų atostogų namų tokio tipo projekte, todėl turime rimtų ketinimų vėl kibti į statybos darbus ir statyti kvartalą „Mano jūra 2“, - ateities planais dalinosi Edvardas.
Vasaros sostinės Palangos gastronominis žemėlapis
Kadangi pandemija apribojo keliones į užsienį, laidos „Maisto kelias“ kūrėjai sumanę sukurti atskirą laidą apie Lietuvos vasaros sostinę Palangą. Šią smagią ekspediciją Ilona, Bilas ir Dilanas pradės nuo puodelio gardžios kavos vasaros rezidencijoje „Belmontas“ ir išskubės į kelią.
„Maisto kelio“ bičiuliai pažintį su Palangos kurortu pradės romantika dvelkiančioje Meilės alėjoje ir čia veikiančioje „Meilės terasoje“, kur slypi gausybė skonių ir tikra vasaros dvasia. Komandą pasitikusi terasos šeimininkė Žaneta pakvies Iloną, Bilą ir Dilaną paragauti skirtingų terasoje esančių restoranų šefų ruoštų patiekalų: sultingų mėsainių, šonkaulių, Tom Yum sriubos, sušių, uzbekiško plovo ir įmantrių desertų – burbulinių vaflių ir burbulinės arbatos.
„Taip jau būna, kai susitinka verslo žmonės ir nuostabias idėjas paverčia realybe. Taip atsitiko iš šiai terasai, kuri sėkmingai skaičiuoja jau trečiuosius savo metus. Čia nuolat vyksta muzikiniai vakarai, pramogos, stengiamės, kad kiekvienas rastų ir sau mėgiamą skonį, ir savo aplinką“, - pasakos „Meilės terasos“ įkūrėja Žaneta Pujauskienė.
Pasivaikščioję romantiškąją alėja, aplankę legendinį Palangos tiltą ir prasiėję šurmuliuojančia J. Basanavičiaus gatve, Ilona, Bilas ir Dilanas užsuks į pačioje miesto širdyje, Ronžės upelio pašonėje įkurtą „Basanavičiaus kiemelį“. Jo šeimininkė Aistė „Maisto kelio“ vedėjus nustebins ne tik gardžiais olandiškais blyneliais, grilio patiekalais ir meksikietiškomis kesadilijomis, bet ir išskirtine šio kiemelio atmosfera.
„Būnant čia, esi Palangoje, tačiau jautiesi lyg būtum Nidoje. Kai kas sako, kad jiems mūsų vieta primena Tailandą, kiti atranda ir Marakešo nuotaiką. Būtent ta gera aura persiteikia ir mums, ir visiems kitiems“, - džiaugsis Aistė.
Pasigardžiavę delikatesais, dar neragautų skonių Ilona, Bilas ir Dilanas imsis ieškoti Palangoje veikiančiame restorane „Sushi Masters“. Pasaulinės patirties sukaupęs virtuvės šefas Vaidas vedėjus nustebins moderniai pateiktais japoniškos virtuvės perliukais – krevečių salotomis, lašišos sashimi, hamachi ceviche, tuno tataki nei nigiri ir maki sušiais.
„Sukuriant bet kokį patiekalą, svarbu turėti gerą pamatą. Taip mane mokino mano mentorius, šefas iš Norvegijos, gavęs „Michelin“ žvaigždę. Visą sukauptą pasaulinę patirtį norėjome parvežti čia, į Lietuvą ir atkreipti daugiau dėmesio į kokybę“, - pasakos virtuvės šefas Vaidas Užgerys.
Ši vieta žavi ne tik savo skoniais, bet ir bendruomeniškumu, mat japoniško maisto restoranas itin glaudžiai draugauja su šalimais esančia „Genys Garden Terasa“, kurioje Ilona, Bilas ir
Dilanas noriai pasivaišins „Sinners Burgers“ šefo Lauryno ruoštais šonkauliukais bei susipažins su lietuvišku „kraftiniu“ alumi „Genys“.
„Lietuviai ieško įdomių skonių, ieško naujienų, tad ir „kraftinis“ alus netruko išpopuliarėti. Man atrodo, jog viskas šioje kultūros tik tai auga ir gerėja, mes matome tą beprotišką susidomėjimą ir kartu augam su ta kultūra“, - tikins „Genys Brewing Co“ įkūrėjas Laurynas Lisauskas.
Praplėtę savo žinias, trijulė aplankys ir kitą Palangos gastronominio žemėlapio tašką – naują restoraną „Cosiness“. Nors ši vieta veikia vos kelis mėnesius, tačiau netruko pelnyti turistų simpatijų. Iloną, Bilą ir Dilaną pasitiks ne tik šeimininkas Lukas, bet ir gausiai užkandžiais nuklotas stalas, o vėliau lauks ir tikrieji vasaros skoniai pagal kiekvieno poreikius: nuo gurmaniškų makaronų su krevetėmis iki sultingo mėsainių bei garsiųjų šonkauliukų.
„Restorano pavadinimas jau išduoda toną, kad tai yra jauki vieta. Vieną vakarą vakarojome kartu su kolega, kalbėjome, ko truktų Lietuvai, mat daug keliaujame. Taip kilo idėja atidaryti tašką, kuriame žmonės galėtų atitrūkti nuo centrinės miesto dalies, ramiai ateiti su šeimomis ar draugais ir jaukiai praleisti vakarą“, - pasakos Lukas.
Kulinarinių kelionių gidas „Maisto kelias“ tęsią savo tradiciją ir trečią kartą leidžiasi į kelią po Lietuvą. Žiūrovų pamilta vedėjų trijulė - šefė Ilona Juciūtė-Čibirkienė, grupės ŽAS narys Gidonas Šapiro-Bilas ir virtuvės šefas iš Šri Lankos kilęs Dilanas Dampella Gamage žada dar daugiau naujų skonių, nepamirštamų patirčių ir aplankytų objektų, mat šiemet laida sugrįžo dvigubai ilgesnė, tad žiūrovai naujajame sezone išvys dar daugiau gražiausių šalies kampelių.
„Maisto kelias“ – šeštadieniais 9:30 val., per TV3 televiziją!