Plovo ingredientai: 4 maišeliai plikytų ryžių; 500 gr mėsos; 3 vidutinės morkos; didelė česnako galva; 2 svogūnai; šaukštas grūdėtų garstyčių; 3–4 šaukštai pomidorų padažo; druska; pipirai; petražolės; raudonos paprikos miltelių; aliejaus.
Plovo receptas
Pirmiausia išverdame ryžius, taip kaip parašysiu! Į verdantį vandenį sudedame maišelius ir verdame lygiai 10 min. Viskas juos išimame ir leidžiame nuvarvėti.
Mėsą supjaustome mažais kubeliais, pagardiname prieskoniais ir apkepame įkaitintame aliejuje ant didelės ugnies, kepame neilgai, vis maišydami, kol ant mėsos susidarys apkepusi plutelė apie 5 min.
Vidus mėsos turi būt žalokas, tik paviršius apskrudęs. Išimame mėsą, tuomet keptuvėje pakepiname svogūną, dedame per puse perpjautą česnaką ir tarkuotas morkas, viską gražiai apskrudiname iki auksinės spalvos.
Imame skardą ir storasienį puodą kurį galima naudoti orkaitėje ir dedame ryžius, mėsą, kepintas daržoves, garstyčias, pomidorų padažą ir prieskonius, viską gerai permaišome. Statome į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę maždaug 20 min.