REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Merginos, ieškodamos santykių, dažnai suka galvas, ką daryti, kad suviliotų vaikiną: ar stengtis būti paslaptingomis, o gal kaip tik rodyti iniciatyvą ar būti tiesiog draugiškomis? Kol vienos merginos, atrodo, nė piršto nepajudindamos natūraliai traukia vyrus kaip bites medus, kitos, atrodo, neriasi iš kailio ir nieko nepeša. Kur pakastas šuo?

Merginos, ieškodamos santykių, dažnai suka galvas, ką daryti, kad suviliotų vaikiną: ar stengtis būti paslaptingomis, o gal kaip tik rodyti iniciatyvą ar būti tiesiog draugiškomis? Kol vienos merginos, atrodo, nė piršto nepajudindamos natūraliai traukia vyrus kaip bites medus, kitos, atrodo, neriasi iš kailio ir nieko nepeša. Kur pakastas šuo?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nežinau, kaip bendrauti su vaikinais. Žinau, kad reikia būti savimi ir t.t., tačiau nesuprantu, ar geriau būti šiek tiek paslaptinga, ar tiesiog draugiška? Esu girdėjusi, kad paslaptingos moterys yra arba kvailos, arba banditų žmonos, tačiau, jei būnu draugiška, tai vėl vaikino nesužavės, nes tokias merginas „gauti“ per lengva. Tai ką daryti?“ – klausia tv3.lt skaitytoja.

REKLAMA

Investuoti į save

Santykių konsultantas Šarūnas Mažuolis nurodė, kad geriausia taktika, kurią gali pasirinkti vaikino ieškanti mergina – investavimas į save.

„Merginai reikėtų daryti viską, kad taptų laiminga pati sau, kad maksimaliai atsipalaiduotų ir džiaugtųsi gyvenimu. Tada tos vibracijos pritrauks maksimaliai puikų vyrą. Mergina su prasta saviverte, taikanti įvairias vyrų viliojimo technikas, tiesiog pritrauks viską, kas juda.

REKLAMA
REKLAMA

Taip, yra technikos, kaip siunčiant komforto signalus galima prisivilioti vyrų, bet labai svarbu ta bendroji vibracija – kuo vibruoja moteris, kuo ji pati gyvena. Žema savivertė nepritrauks nuostabaus vyro ir santykio“, – kalbėjo jis.

Tad pirmiausia, teigia santykių ekspertas, moteriai vertėtų investuoti į meilę ir pagarbą sau, gauti kuo daugiau pasitikėjimo savimi ir švelnumo sau. Š. Mažuolis pabrėžia, kad, jeigu moteris viena yra nelaiminga, vyras tik paaštrins jos prastą savijautą.

 

Duoti laiko

Kita nekontroliuojami dedamoji santykiuose yra laikas.

„Tada, kada skirta, tada ateis. Jeigu norite pagreitinti, likimas duos tuos vyrus, kurie nėra jums skirti. Moteris, kuri yra laiminga, gali ramiai sau laukti. Todėl klausimas „kodėl aš nerandu vyro, kodėl man?“ slepia desperaciją, o tai jau reiškia neteisingai vibruojamą paiešką. Ne iš desperacijos turi ateiti vyras. Einant gyvenimo keliu laimingai, pasirodys ir tinkamas vyras“, – nurodė santykių konsultantas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis pastebi, kad, kai moteris eina tobulėjimo ir laimės keliu, ji tikisi, kad viskas labai greitai pasikeis, tačiau tai nebūtinai yra tiesa.

mama_new_newInfographic

„Tobulėjimas gali tęstis nuo poros iki dešimties metų, kol moteris atsipalaiduos ir išsivaduos iš nesąmonių – savivertės, savęs nepriėmimo klausimų. Išmintis įauga su laiku: neįmanoma „pagreitinti“ santykių pasirodymo gyvenime. Stipriai dirbančios su savimi moterys žino, kad kartais pagreitina procesus taip, kad maža nepasirodo.

REKLAMA

Norint auginti savivertę, reikia studijuoti šią sritį ir stiprinti tas žinias. Savęs tobulinimas yra kelias – kada ir kuriame kelio etape tai duos labai stiprius rezultatus ir ateis vyras, neįmanoma atsakyti“, – sakė Š. Mažuolis.

Jis nurodė, kad santykių sferą padeda tvarkyti ir gerinami santykiai su tėvais, dalyvavimas mokymuose, kurie moko atsipalaiduoti, nepersistengti, nesureikšminti to, kas vyksta ir kreipti dėmesį į tai, kas vyksta.

„Kai pasileidžia truputį svarbos, kuri uždėta santykiams, tada tampa žymiai skaniau ir lengviau gyventi, o viskas vyksta natūraliai“, – kalbėjo jis.

REKLAMA

Nežavėti seksualumu

Individualiosios psichologijos konsultantė Silvestra Markuckienė nurodė, kad merginai, norinčiai sužavėti vaikiną, reikėtų pirmiausia išsiaiškinti, kuo jis žavisi.

„Jei merginos santykių tikslas yra sužavėti vaikiną, jam reikėtų duoti to, kuo jis pats žavisi, kas jam yra svarbu. Vienam gali būti svarbu grožis, kitam protas, trečiam – draugiškumas. Universalių patarimų labai sunku duoti, nebent – būti savimi. Tiktai čia šuo pakastas. Ir dar, reikėtų atsakyti sau į klausimą, ar tikrai tikslas yra tik sužavėti vaikinuką? O kas po to?“, – kalbėjo psichologė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

S. Markuckienė sako, kad pirmiausia į vyrus reikėtų žiūrėti ne kaip į objektus, kuriuos reikia sužavėti, o į tokius pat žmones kaip ir moterys. Dažnai merginos, pastebi psichologė, nutaria sužavėti seksualumu, tačiau vėliau tai nebūtinai veda į tolimesnius santykius, kokių mergina norėtų.

„Daugumai vaikinų reikia, kad juos atlieptų, pamatytų, rimtai žiūrėtų, kad jų nesmerktų. Vyras, pagal įsitvirtinusius įsitikinimus,turi būti tvirtas, pasitikintis, gebantis greitai priimti sprendimus, pakankamai uždirbti pinigų, mergina nori jausti su tokiu vyru kaip už pečiaus, tačiau pabandykit tokiu vaikinu tapti! Jie bijo nuvertinimo, todėl merginoms geriau „nesvaigti“, nesvajoti ir nelaukti to princo ant balto žirgo“, – kalba psichologė.

REKLAMA

Kodėl neranda

S. Markuckienė pažymi, kad gražios, linksmos ir protingos merginos šiais laikais ilgai kankinasi be vaikinų dėl to, kad greičiausiai bijo santykių.

„Giliau pažiūrėjus, tokios merginos dėl skaudžios savo ar artimųjų patirties gali bijoti artimų santykių, jos gali intuityviai jausti, kad artimi santykiai žeidžia. Taip susiformuoja tokia situacija, kai aš santykių noriu, bet tuo pačiu metu ir bijau. Ta baimė gali būti išstumta į pasąmonę ir žmogus jos gali net nesuvokti, nes tai labai nepatogus jausmas.

Tada atsiranda gynyba – jau geriau ieškoti vyro ir nerasti, negu radus nusivilti ir likti įsiskaudintai, nes tai – per didelis skausmas. Mano suvokime tas skausmas ir tokio santykio grėsmė gali būti daug didesnė nei buvimas vienai“, – nurodė ji.

REKLAMA

Mesti visas taktikas

Harmoningus santykius po ilgo bandymų laikotarpio atradęs, praktikas ir konsultantas Rytis Lukoševičius sako, kad moterims reikėtų taikyti labai paprastą taktiką: visiškai pamiršti visą vyrų viliojimą ir sutelkti visą dėmesį į meilę sau ir vidinio pasaulio priežiūrą.

„Moterims reikėtų pamiršti visas taktikas, teorijas ir strategijas ir išmokti kuo labiau, nuoširdžiau ir besąlygiškiau mylėti save. Kai jos mylės save, joms nebereikės medžioti vyrų, kad iš jų kažką paimtų. Kai joms nebereikės medžioti vyrų, tada jos bus malonios ir patrauklios, nes vyrui nebus to jausmo, kad jis susitiko plėšrų žvėrį, kuris jį tuoj suvalgys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Šalia tokios moters yra gera būti. Kadangi jai neskauda galvos, ar bus šitas vyras ar ne, ji labai paprastai gali būti natūrali. Neįmanoma to išmokti: tu jau esi natūrali arba bandai apsimesti. Norint būti natūraliai, ir reikia atsipalaiduoti ir mylėti save – kitaip neišeina“, – kalba R. Lukoševičius.

Pasak jo, moteris turėtų sutelkti visą dėmesį savo vidui, o ne išorei: ne kūno gražinimui ar naujų rūbų pirkimui. Moteris, sako R. Lukoševičius, turėtų visą dėmesį telkti į meilę sau, kad patiktų sau bet kokia: susivėlusi, nesipraususi, tris paras nemiegojusi, be makiažo ar nagų lako.

REKLAMA

„Norint išmokti save mylėti bet kokią, reikia ieškoti to būdo, kuris žmogui yra efektyvus. Dažnai žmonės susiranda būdų, kuriuos daro ilgą laiką, nors realiai niekas nesikeičia, bet kadangi juos daryti smagu, tai jie tai ir tęsia. Aš sakau, kad turi būti efektyvu: turi keistis žmogaus savijauta gana stabiliai. Kokį būdą ji suras sau, tai jos fantazijos reikalas: kažkam tiks meditacija, kitas melsis, kitas užsiiminės psichoterapija ar eis į seminarą. Svarbiausia neužsiciklinti, ir žiūrėti, ar tai duoda meilės, ar ne.

Yra labai paprastas matas: arba aš jaučiuosi vis laimingesnė būdama pati viena su savimi, arba ne. Jei aš negaliu pabūti viena su savimi, negaliu išjungti muzikos, kompiuterių, telefonų, atsijungti nuo pasaulio ir vieną dieną pabūti visiškai viena ir gerai jaustis, labai rimtai reikia susirūpinti savimi“, – nurodė R. Lukoševičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų