REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nutrauktas lytinis aktas – senelių ir netgi prosenelių išbandytas kontracepcijos metodas. Ir kaip bebūtų keista, nepaisant kontraceptikų gausos, šis metodas yra vienas populiariausių tiek tarp patyrusių ir aktyvių šeimyninių porų, tiek ir tarp jaunimo.

REKLAMA
REKLAMA

Iš pradžių apie sąvokas. Iš fiziologinės pusės nutrauktas lytinis aktas (NLA) reiškia, kad vyras ištraukia lytinį organą prieš pat ejakuliaciją (sėklos išsiveržimą), ir ji įvyksta bet kur, tik ne moters vaginoje. Ar tai pasiteisina ir ko galima tikėtis iš tokio lytinio akto – peržiūrėkite žemiau išvardintus pliusus ir minusus.

REKLAMA

Pliusai

Prieinamumas. Šis metodas iš tiesų visiems žmonėms prieinamas ir yra visiškai nemokamas, o tai reiškia, kad jį galima naudoti bet kada. Nereikia skaičiuoti vaisingų dienų, gerti pagal grafiką tablečių. O juk, ko gero, pas kiekvieną buvo tokios situacijos, kai noras ir aistra buvo tokie stiprūs, kad kontraceptikų nebuvimas negalėjo sustabdyti situacijos. Taigi, tiems, kas vis dar nesiruošia tapti tėveliais, patartina rinktis nutrauktą lytinį aktą.

REKLAMA
REKLAMA

Paprastumas. Dauguma moterų į oralinius kontraceptikus žvelgia taip pat, kaip į spiralę – gana skeptiškai. Tikrai gausu straipsnių ir įvairių moterų nuoskaudų forumuose, kai tabletėmis yra pažeidžiamas natūralus moters bioritmas. Be to, oralinius kontraceptikus reikia vartoti reguliariai, griežtai laikantis grafiko. Vieną kartą praleisti – gali save tik nubausti. Norėdamos išvengti tokių sunkumų, dauguma moterų sutinka „nutrauktam skrydžiui“.

Įspūdžių ryškumas. Labai dažnai partneriai, tiek vyrai, tiek ir moterys, nenori naudotis prezervatyvais. Vyrai skundžiasi, kad naudojant ultraplonus egzempliorius vis tiek sumažėja penio jautrumas, ir dažnai lygina seksą su prezervatyvu ir plaukiojimą su guminiais batais. O dailiosios lyties atstovės prisipažįsta, kad tokio lytinio akto metu neišsiskiria drėgmė ir labai greitai dingsta susijaudinimas. Todėl NLA atveju procesas prilygsta natūraliam, o partneriai gali pajusti maksimalius išgyvenimus, pojūčius ir malonias emocijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Minusai

Nepageidaujamo nėštumo rizika. Vis dėl NLA efektyvumas saugantis nėštumo yra 70 proc. Kitais žodžiais tariant, tai reiškia, kad viena iš keturių moterų, besinaudojančių nutrauktu lytiniu aktu kaip vienintele apsaugos priemone, pastoja.

Esmė ta, kad vyro priešejakuliaciniame skystyje yra nuo 10 iki 20 milijonų spermatozoidų ir pačio lytinio akto metu neatmetama galimybė, kad bent vienas iš jų sugebės pasiekti kiaušinėlį ir jį apvaisinti. Net jei ir partneris yra patyręs ir puikiai kontroliuoja sėklos išsiveržimą, sulaikyti šio skysčio nesugeba nei vienas vyras! Taigi, šio metodo patikimumas nėra didelis.

REKLAMA

Bejėgiškumas prieš ligas. Komentuoti, ko gero, čia nereikia: naudojant nutrauktą lytinį aktą bet kokią infekciją, plintančią lytiniu būdu, gauti ne paprasta, bet labai paprasta. Todėl praktikuoti tokį kontracepcijos būdą gali tik poros, kurios visiškai vienas kitu pasitiki.

Frigidiškumas ir impotencija. Dauguma metų vyravo nuomonė, kad lytinio akto nutraukimas yra žalingas tik vyrams, kadangi jiems būtina kontroliuoti sėklos išsiveržimą ir tai neigiamai veikia vyrišką psichiką ir gali skatinti išties liūdnas pasekmes.

Kai vyras yra aistros pike, jam reikia sutelkti visas jėgas, kad sustotų. Būtent ši būsena iššaukia centrinės nervų sistemos pažeidimus, bet ir patologinius pakitimus lytiniam organui – taip mano gydytojai. Priežastis yra ta, kad dėl ilgalaikio tokio metodo naudojimo, lytinio aparato kraujotakos organai netenka savo tonuso, ir tai pažeidžia jų funkcionavimą. Tai skatina priešlaikinės ejakuliacijos ir vyriško lytinio bejėgiškumo atsiradimą.

Tačiau tai nereiškia, kad moterims pasisekė labiau. Pagal statistiką, tarp vyrų virš 30 metų, kurie kreipėsi į gydytojus dėl prostatos ligų, pusė iš jų reguliariai naudojo nutrauktą lytinį aktą, o tarp moterų, kurios nė karto nepatyrė orgazmo, apie 50 proc. reguliariai naudojosi būtent šiuo kontracepcijos būdu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų