Kotrynos burtai

Laida Kotrynos burtai

Maisto tinklaraštininkė, nuomonės formuotoja, knygų autorė Kotryna Starkienė imasi užduoties ruošti patiekalus iš sezoninių produktų, savo sodyboje Dzūkijoje užaugintų daržovių, surinktų uogų, grybų ar iš vietinių augintojų pirktos mėsos. Kotryna gamins tiek kasdienius, kiekvienam lengvai paruošiamus patiekalus, tiek šventinius, skirtus specialioms progoms. Laidą "Kotrynos burtai" galite stebėti per TV3 ir TV3 Play.

Lietuvių mėgiami šaltibarščiai kitaip – puikiai atgaivins karštą vasaros dieną

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna pagamino vieną vasarai labiausiai tinkančių patiekalų – šaltibarščius. Receptas itin greitas ir paprastas, tačiau šie šaltibarščiai kitokie. Vietoj tradicinių rožinių, Kotryna pristatė baltos spalvos taip visų mėgstamo patiekalo variantą.
Prieš 2 val.

Egzotiški pusryčiai greitai ir lengvai: tiks ir vegetarams

Vedėja Kotryna Starkienė TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ parodė, kaip pasigaminti iš Šiaurės Afrikos kilusį patiekalą – šakšuką, kuris puikiai tiks sotiems pusryčiams. Šakšukos skonio paslaptis – tirštas padažas, tad jo paruošimui dėmesio reikėtų skirti daugiausiai! Šakšukai reikės:  Svogūno Kelių česnako skilelių  Poros didesnių pomidorų Raudonosios paprikos 5 kiaušinių 150 gr.
Lietuva Prieš 3 val.

Purus ir itin greitas desertas: tiks net pusryčių stalui

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė pristatė lengvą desertą pavadinimu „Madeiros pyragas“, kuris puikiai tiks net pusryčių stalui. Šis pyragas itin populiarus Didžiojoje Britanijoje, anksčiau būdavo patiekiamas su taure Madeiros vyno.  Madeiros pyragui reikės:  500 gr. šviežių braškių Trijų šaukštų „Farina“ cukraus 60 ml. Madeiros vyno 240 gr. kambario temperatūros sviesto 200 gr. cukraus 250 gr. miltų 50 gr.
2024-05-25

Kitokia Kotrynos Starkienės šaltibarščių versija: nustebins ir skonis, ir spalva

Lietuviai taip mėgsta šaltibarščius, jog seniai jų nebevalgo tik vasarą – patiekalas ant stalo puikuojasi kone visus metus, arba vos po žiemos pamatome pirmuosius saulės spindulius. Tačiau retas kuris taip pat dažnai kaip rožinius, gamina ir baltuosius šaltibarščius. Šį šeštadienį TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ bus „nulaužta“ jų paslaptis.
2024-05-25

Kotryna Starkienė dalijasi ypatingo kruasanų apkepo receptu: užtruksite vos akimirką, o džiaugsis visa šeima

Orai už lango vis labiau primena vasarą – visos pramogos pagaliau keliasi iš namų! O kad galėtume mėgautis šiais džiaugsmais, šio šeštadienio TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ išvysite gardžius, bet itin greitai paruošiamus patiekalus. Kotryna Starkienė pasirūpins, kad savaitgalis būtų saldus visomis prasmėmis!  „Kai už lango toks oras, tikrai nesinori ilgai sukiotis virtuvėje. Todėl šį savaitgalį siūlau išbandyti karštus sumuštinius su keptais pomidorais ir kruasanų apkepą.
2024-05-18

Šventiniams pusryčiams pagal Kotryną Starkienę – ne tik pagrindinis patiekalas, bet ir braškėmis kvepiantis desertas

Nėra nieko geriau už lėtus savaitgalio rytus ir ilgas valandas trunkančius pusryčius. Kaip pastebi Kotryna Starkienė, tokius pusryčius drąsiai būtų galima vadinti šventiniais. O ką paruošti, kad jie pranoktų bet kokį restoraną? Visa tai išvysite jau šį šeštadienį, TV3 laidoje „Kotrynos burtai“. „Pusryčius valgau tikrai ne kasdien, bet, kai neskubu ir noriu pasimėgauti, būtinai gaminu šakšuką. Tai – vienas mėgiamiausių mano pusryčių patiekalų, kurio receptu pasidalinsiu šio šeštadienio laidoje.
2024-05-11

Kotrynos Starkienės virtuvėje – graikiški skoniai: atskleidė salotų receptą, kuris jau senai tapo jos favoritu

Nenumaldomai artėjant vasarai, šį šeštadienį TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ Kotryna Starkienė mintimis grįš į įsimintiniausias ir smagiausias atostogas. Vienos iš jų buvo Graikijoje, todėl žiūrovų laukia nuostabūs, o kai kuriems – galbūt ir dar neatrasti skoniai! „Graikija – ne tik graži šalis. Tai – ir fantastiškas maistas! Graikų virtuvėje gausu daržovių, prieskonių, alyvuogių aliejaus ir šiek tiek vyno bei riešutų.
2024-05-04

Pavasariškas ir greitas receptas: žuvies mėgėjams – itin patiks

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė parodė kaip pasigaminti lengvą ir pavasarišką patiekalą – žuvį baltojo vyno padaže su gaiviomis brokolių salotomis. Žuvį galima kepti tiek orkaitėje, tiek keptuvėje, tačiau žuvis iškepta orkaitėje bus tvirtesnė ir stangresnė.  Žuviai vyno padaže reikės: Kilogramo menkės filė Didelės saujos vyšninių pomidorų Poro Šviežių bazilikų, petražolių Taurės baltojo vyno Citrinos  80 gr.
Lietuva 2024-04-28

Desertui ir pusryčiams tinkanti naminė granola: sveika alternatyva smaližiams!

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti sveiką desertą, kuris tiks ne tik pasisaldinimui, bet gali tapti ir puikiais pusryčiais. Svarbiausia šiame recepte – proporcijos.  Granolai reikės:  350 gr. avižinių dribsnių 200 gr. riešutų (pekino, migdolų) 200 gr. džiovintų uogų (spanguolių, vyšnių) 200 gr. sėklų (moliūgo, saulėgrąžų) 100 gr.
2024-04-28

Grilio sezono pradžiai – meksikietiški malonumai: Kotrynos Starkienės receptas pavyks kiekvienam

Vos atšilus orui, žmonės ir vėl džiaugiasi pavasario teikiamais malonumais. O jie Lietuvoje be grilio neįsivaizduojami! Kad atėjo metas atidaryti grilio sezoną, nusprendė ir Kotryna Starkienė, todėl šio šeštadienio TV3 laidos „Kotrynos burtai“ žiūrovų laukia itin gardūs, bet nesunkiai pagaminami patiekalai, skirti valgyti lauke! Kotryna ne tik gamins meksikietiškas salotas su kepta kiauliena, bet pateiks staigmeną ir smaližiams – žiūrovų laukia sausainių tortas! „Tortas puikiai tiks ir tiems, ...
2024-04-27
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų