Žinoma moteris laidoje pasakos, kad nors šiandien savo kulinarinius gabumus ji vertina visai neblogai, anksčiau maisto ruoša jai buvo gana svetimas reikalas. O jei ir gamindavo, rezultatai retai kada būdavo džiuginantys.
„Kai susipažinome su vyru, jis nesitikėjo, kad mano santykis su maisto ruoša bus labai prastas“, – laidoje dabar jau su šypsena veide prisimins moteris.
R. Mazurevičiūtė-Pitkauskienė pasakos, kad su šeima sėdėdami prie Kūčių stalo, visi prisiminė istoriją, kai jai pirmą kartą teko apsilankyti pas vyro tėvus. Moteris juoksis, kad po jos padaryto kulinarinio siurprizo, artimieji... patyrė šoką!
„Reikėtų paminėti, kad vyro mama ir sesė yra puikios kulinarės. Pamenu, labai norėjau juos nustebinti ir pagaminau savo firminį pyragą. Parduotuvėje nupirkau jau iškeptų biskvitų, juos pertepiau grietinėle ir pagardinau želė gabaliukais. Vyro sesė dar norėjo mane pagirti ir klausė, ar pati gaminau želė, o aš jai atsakiau: „Baik tu, pirkau parduotuvėje!“ Jiems buvo šokas“, – juokdamasi prisiminimais dalinsis R. Mazurevičiūtė-Pitkauskienė.
Jauna moteris pasakos, kad dabar jos gebėjimai virtuvėje yra gerokai patobulėję. Tam įtakos turėjo ir mylimas vyras, ir sūnelis Jokūbas.
„Mano vyras visada labai gerai gamino – tikriausiai to išmoko iš mamos ir sesės. Matydama jį, norėdavau ir pati nustebinti bei atrasti naujus skonius. Taip pat, maistas man labai aktualus tapo tuo metu, kai laukiausi. Tikrai valgiau už du“, – dalinsis Rūta.
Žavi moteris atskleis, kad jos mėgstamiausias patiekalas nė iš tolo nėra įmantrus. Tai – kone visų lietuvių pamilta ir dievinama balta mišrainė. „Aš ją labai mėgstu, tačiau labai retai gaminu. Dažniausiai tik per šventes, Kalėdas“, – pasakos R. Mazurevičiūtė-Pitkauskienė, o laidos vedėja Ilona pasidalins kulinarine paslaptimi, kuri tradicinei mišrainei suteiks ypatingą skonį.
Rūta pasakos, kad išskirtinių mitybos taisyklių nesilaiko, tačiau po gimdymo, panorus sugrįžti į ankstesnes kūno formas, nebuvo taip lengva. Tam, anot tituluotos gražuolės, prireikė nemažai pastangų.
„Noriu pasidalinti su tomis mamomis, kurios galvoja, kad pagimdžius iškart labai lengva susigrąžinti senąją figūrą. Man irgi taip nebuvo. Žiūrėdavau į veidrodį ir nesuprasdavau, kada gi dings tie priaugti kilogramai“, – pasakos ji.
Rūta laidoje atskleis, kad vienintelis dalykas, kuris jai padėjo viską sureguliuoti ir sulieknėti, buvo nauji mitybos įpročiai. Moteris ėmė valgyti dažnai, bet nedidelėmis porcijomis.
Tiesa, gražuolė taip pat atviraus, jog laukdamasi sūnaus Jokūbo, savęs visai neribojo ir šaldytuvo duris buvo įpratusi varstyti labai dažnai. „Galvojau, o kada, jeigu ne dabar gali pavalgyti be jokios sąžinės graužaties? Tuo laikotarpiu neribojau savęs, o ir priaugau sąlyginai nedaug – 13 kilogramų. Bet grįžus į ritmą, valgant tuo pačiu metu, nedideliais kiekiais, viskas stojo į vietas“, – dalinsis gražuolė R. Mazurevičiūtė-Pitkauskienė.
Kol laidos vedėja Ilona ir Rūta moteriškai plepės VOKĖ-III studijoje, „Kamado Bono“ kepsninių guru Robertas Svetlauskas damoms ruoš patiekalą, puikiai tinkantį norint sočiai pavalgyti, bet tuo pat metu ir saugoti figūrą – brandintos jautienos T-Bone kepsnius su makaronų salotomis.
Kulinarinių pokalbių laida „Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais, 10 val. per TV3!