• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiuolaikinės virtuvės meistro Deivydo Praspaliausko restorane – braserijoje „Dublis“ Vilniaus senamiestyje nuo šio trečiadienio vyks gurmaniška atrakcija: ten įsikurs „Julia Janus“ pop-up butikas. Įdomiausius naujos kolekcijos drabužius pietaujantiems ar vakarieniaujantiems klientams pristatys savotiškais someljė tapę stilistai.

7

Šiuolaikinės virtuvės meistro Deivydo Praspaliausko restorane – braserijoje „Dublis“ Vilniaus senamiestyje nuo šio trečiadienio vyks gurmaniška atrakcija: ten įsikurs „Julia Janus“ pop-up butikas. Įdomiausius naujos kolekcijos drabužius pietaujantiems ar vakarieniaujantiems klientams pristatys savotiškais someljė tapę stilistai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dizainerė Julija Janus mėgsta kūrybinius hibridus. Pirmu smuiku jos gyvenime griežia mada, tačiau jau antroje vietoje – maisto gaminimas.

REKLAMA

Neatsitikintai ir savo gyvenimo būdo parduotuvių interjere J. Janus skambina puodais, naudoja stalą su indais, prie kurių derina kolekcijų aksesuarus, o aplink sukabinti drabužiai sukuria vakarienės svečių iliuziją.

Stilingą aprangą ir mūsų regiono identitetą aiškiai iliustruojančius šiuolaikinių virtuvės meistrų patiekalus dizainerė sujungė ir savo stalo knygoje „Mada ir maistas“. Šįkart kūrybinės idėjos atras naują nišą – bendrą restorano ir drabužių kolekcijos koncepciją.

REKLAMA
REKLAMA

„Man labai patinka tokios hibridinės vietos. Pačiai jau senokai rūpi atidaryti parduotuvę kartu su kokiu nors gabiu šefu ir jo restoranu ar bistro. Po vienu stogu galima būtų sujungti dar daugiau: interjero ledinių knygynėlį, gero maisto restoraną, gėlių paduotuvę ir mūsų parduotuvę. Viskas vienoje vietoje – ar tau reikia knygos dovanai, ar rūbo, ar nori skaniai pavalgyti su draugais, – kalbėjo J. Janus. – Didmiestyje gyvena daug „genčių“, kurios turi tam tikras savo mėgstamas vietas. Tos didelės visuomenės susiskaidymas į interesų grupes yra natūralus. Bet man atrodo, kad būtų labai įdomu sukurti tokią kultūrinę ir komercinę erdvę, kurioje viskas būtų išvien.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šių idėjų vedama J. Janus nusprendė sujungti kūrybines idėjas ir jėgas kartu su D. Praspaliausku. „Mus vienija skonis, kartu su juo darėme vieną „Mada ir maistas“ serijos knygų. Esu Deivydo gerbėja, mėgstu pasmaguriauti jo restorane. Be to, D. Praspaliauskas dėvi mano kurtą virtuvės šefo švarką“, – sakė dizainerė.

REKLAMA

Trečiadienį „Dublyje“ įkurdinta jos laikinoji pop-up parduotuvė bus įšviesta kino prožektoriais, jos interjerą papuoš „Julia Janus“ kurtos žvakės, indai. Į restoraną atėję žmonės elgsis kaip įprastai – įsitaisę prie stalelio užsisakys norimus patiekalus. O tuomet, kol padavėjai pildys užsakymus, prie klientų prieis „Stiliusos“ komandos stilistai.

REKLAMA

„Jie bus tarsi someljė, tik siūlys ne gėrimus, o įdomiausius mūsų naujosios kolekcijos drabužius. Susidomėję žmonės galės juos apžiūrėti, jei norės ir pasimatuoti, ar net įsigyti kol lauks savo patiekalų“, – pasakojo J. Janus.

Bendras „Julia Janus“ ir restorano „Dublis“ projektas veiks tik keturias dienas, nuo kovo 16 iki 19 d. vakaro.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų