• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Maisto milžinė „Nestle“ penktadienį pranešė planuojanti sustabdyti darbą vienoje Prancūzijos esančioje gamykloje, kurioje gamintos šaldytos picos, kaip įtariama, lėmė praėjusiais metais kelis mirtinus vaikų apsinuodijimo maistu atvejus.

Maisto milžinė „Nestle“ penktadienį pranešė planuojanti sustabdyti darbą vienoje Prancūzijos esančioje gamykloje, kurioje gamintos šaldytos picos, kaip įtariama, lėmė praėjusiais metais kelis mirtinus vaikų apsinuodijimo maistu atvejus.

REKLAMA

Prekių ženklo „Buitoni“ produkcijos pardavimai smuko nuo tada, kai 2022 metais du vaikai mirė, o dar dešimtys susirgo pavalgę „Fraich'Up“ linijos picų, naujienų agentūrai AFP pranešė šveicarų grupė.

Viena gamybos linija gamykloje Kodri mieste, šiaurės rytų Prancūzijoje, buvo vėl atidaryta gruodį po devynis mėnesius trukusio sustabdymo.

„Nepaisant viso darbo, įdėto atnaujinant gamyklą <...> blogėjančios užsakymų perspektyvos verčia „Nestle France“ reaguoti“, – teigė bendrovės atstovas spaudai.

Darbuotojams kol kas pranešta, kad uždarymas laikinas, nors kai kurie jų baiminasi, kad gamykla bus uždaryta visam laikui ir kartu bus prarasta beveik 200 darbo vietų.

REKLAMA
REKLAMA

„Manau, kad, be jokios abejonės, artėjama prie gamyklos uždarymo“, – kalbėjo Kodri meras Fredericas Bricoutas, ragindamas „Nestle“ perkelti darbuotojus į kitą gamybos liniją.

REKLAMA

Dar prieš gamyklos uždarymą picų „Fraich'Up“ picų, kurios buvo pardavinėjamos su termiškai neapdorotu pagrindu – įtariama, tai lėmė E. coli bakterijų platinimą, – gamyba buvo nutraukta.

Sveikatos apsaugos institucijos tyrimą dėl apsinuodijimo maistu pradėjo 2022 metų vasarį, paaiškėjus apie daugybę vaikų inkstų nepakankamumo, sukelto E. coli, atvejų.

Kovo mėnesį „Nestle“ uždarė abi „Buitoni“ gamybos linijas Kodri mieste ir paskelbė produkcijos atšaukimą.

REKLAMA
REKLAMA

Bendrovė pranešė, kad atlikus vidinius tyrimus gamybos linijoje ar aplink ją E. coli nerasta, tačiau šaldytos picos, pagamintos nuo 2021 metų spalio iki 2022 metų vasario, buvo užterštos.

Bakterijos galėjo patekti iš miltų, naudojamų pagrindams gaminti, dėl prastų higienos sąlygų gamykloje, kuri anksčiau buvo gavusi įspėjimų, arba graužikų.

Paryžiaus priemiesčio Nantero teismas gegužę nagrinės 55 apsinuodijusių maistu nukentėjusiųjų bylą, kurioje reikalaujama maždaug 250 mln. eurų (266 mln. JAV dolerių) kompensacijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų