• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar kada susimąstėte, kiek cukraus suvartojate per dieną? Pasak dietologų, cukraus galima perdozuoti net neprisilietus prie cukrinės, mat jo apstu kasdieniuose maisto produktuose. Ir ne tik saldainiuose, varškės sūreliuose, bet ir duonoje, salotose ar kečupe. Produktai paskaninti cukrumi ilgainiui gali išprovokuoti nutukimą, sukelti širdies ir kraujagyslių ligas, ir net vėžį.

Ar kada susimąstėte, kiek cukraus suvartojate per dieną? Pasak dietologų, cukraus galima perdozuoti net neprisilietus prie cukrinės, mat jo apstu kasdieniuose maisto produktuose. Ir ne tik saldainiuose, varškės sūreliuose, bet ir duonoje, salotose ar kečupe. Produktai paskaninti cukrumi ilgainiui gali išprovokuoti nutukimą, sukelti širdies ir kraujagyslių ligas, ir net vėžį.

REKLAMA

Vilnietis Aurimas atliko eksperimentą ir paskaičiavo, kiek kasdieniuose maisto produktuose yra paslėpto cukraus, kurį šaukštais suvalgome net nesusimąstydami apie jo ten buvimą bei galimas pasekmes.

Pasak vaikino, eksperimento rezultatai nustebino ir jį patį, mat cukraus yra visur – ne tik varškės sūreliuose, jogurtuose, bet ir duonoje ir pomidorų padaže.

Cukrus - net ten, kur nenutuokiame

Pasak dietologų, cukraus galime perdozuoti net nepaliesdami cukrinės, mat jis slepiasi ne tik gaiviuosiuose gėrimuose ar saldumynuose, bet ir vaikų maiste – tyrelėse. Perteklinis kalorijų vartojimas skatina nutukimą ir gali sukelti įvairias ligas: cukrinį diabetą, širdies sutrikimus ir net vėžį.

Tad specialistai rekomenduoja, per parą suvartoti ne daugiau kaip 20 gramų pridėtinio cukraus.

Išsamiau žiūrėkite TV3 reportaže: 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų