REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kalėdinio stalo puošmena – sultinga kimšta žąsis.

Kalėdinio stalo puošmena – sultinga kimšta žąsis.

REKLAMA

Ingredientai:

Didelė žąsis (apie 5 kg)

0,5 kg neriebios kiaulienos

Po pusę puoduko sviesto, sauso vyno, pistacijų ir cukraus sirupo

Svogūnas

5 salierų šakelės

Šaukštelis kmynų ir rozmarinų

Stiklinė spanguolių

Puodukas citrinų žievelių

0,25 puoduko konjako

2 kiaušiniai

Citrina

Šaukštelis pjaustyto kumpio

Druskos ir pipirų

Gaminimas:

Kiaulienos gabalėlius apkepkite.

Svieste apkepkite svogūną ir salierus, supylę vyną, minutę pavirkite.

Kiaulieną maišykite su daržovėmis, žalumynais, kmynais ir rozmarinais, suberkite spanguoles, pistacijas, sudėkite pjaustytą citriną, įdėkite kumpį, supilkite kiaušinius bei konjaką, įberkite druskos, pipirų.

Išdarinėtą žąsį prikimškite kiaulienos masės, ištrinkite prieskoniais, dėkite į kepimo indą, įpilkite vandens.

Indą šaukite į karštą orkaitę. Po 20 minučių tem­peratūrą sumažinkite iki 160C, žąsį pa­laistykite cukraus sirupu ir kepkite dažnai laistydami.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų