Šis sušio receptas yra visiškai augalinis, bet žuvies jame nepasigesite! Traškios spalvingos daržovės ir baltymingas tofu yra nuostabi kombinacija, kuri puikiai tinka šiame japoniškame patiekale.
Reikės:
Ryžiams:
- 1 puodelio (arba 225 g) trumpagrūdžių ryžių, geriausia suši ryžių
- 1 puodelio (arba 240 g) vandens
- 1 v. š. acto, geriausia ryžių acto
- ½ a.š. cukraus
- ¼ a.š. druskos
Suši surinkimui:
- 6 jūros dumblių lapų
- 1 vidutinio dydžio avokado
- 1 vidutinės morkos
- 1 didelio agurko
- Pusės bloko tofu (150 g)
Patiekimui:
- Sojų arba teriyaki padažo
- Marinuoto imbiero
Gaminimo eiga:
1. Išvirkite ryžius pagal pakelio instrukcijas. Išvirus sumaišykite su actu, cukrumi ir druska. Palaikykite uždengtame puode apie 15 minučių. 2. Tuo tarpu avokadą, morką, agurką ir tofu supjaustykite ilgomis plonomis juostelėmis. 3. Kai ryžiai atvės, padėkite jūros dumblių lapą ant sušių kilimėlio. Ant lapo paspausdami dėkite ryžius plonu sluoksniu. Palikite abu lapo galus (apie centimetrą kiekviename gale) tuščius. 4. Prie arčiau jūsų esančio krašto per dumblių lapo plotį sudėliokite morkų, agurko, tofu ir avokado juosteles. 5. Šlapiu pirštu šiek tiek sudrėkinkite kitą lapo kraštą. Pradėkite ridenti nuo arčiau jūsų esančios pusės, vyniokite kiek įmanoma tvirčiau. Įsitikinkite kad sudrėkintas lapo kraštas tvirtai prilipo prie viso suši suktinuko. Pakartokite procesą su likusiais lapais. 6. Suši suktinukus supjaustykite 2 cm pločio gabalėliais (rekomenduojame sušlapinti peilį - taip bus lengviau pjaustyti).
7. Patiekite su sojos arba teriyaki padažu bei marinuotu imbieru.
Skanaus!
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Challenge 22.