Reikės: 150g špinatų lapelių; 150g tepamo Philadelphia sūrio, arba kito panašaus; 1 skiltelės česnako; druskos, pipirų; pakelio sluoksniuotos tešlos, jei šaldyta, atšaldytos; 500g lašišos filė be odos; 1 kiaušinio, lengvai plakto, patepimui; žiūpsnelio sezamo sėklų pabarstymui (nebūtina jei neturite).
GAMINIMAS
Įkaitinkite orkaitę 200 laipsnių. Suberkite špinatus į kiaurasamtį, nuplaukite.
Užvirinkite pilną virdulį vandens ir verdančiu vandeniu palengva nuplikykite špinatus kiaurasamtyje. Jie susitrauks. Nupilkite šaltu vandeniu, kad atvėstų.
Rankomis gerai negręžkite špinatus, kad būtų kuo sausesni ir labai smulkiai sukapokite peiliu. Dubenėlyje šakute išpurenkite Philadelphia sūrį, sumaišykite su špinatais, pertrintu česnaku ir pagardinkite druska bei pipirais.
Išvyniokite sluoksniuotą tešlą ir padalinkite į dvi dalis. Vieną dalį dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, ant tešlos dėkite lašišą ir ant jos užtepkite špinatų ir sūrio mišinį. Antrąją sluoksniuotos tešlos dalį dėkite ant viršaus ir užspauskite galiukus.
Patepkite viršų plaktu kiaušiniu ir paberkite sezamo sėklomis. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol gražiai paruduos.
Šaltinis: wordlrecipes.eu/ tinklaraštis Duok druskos