Pasak ekspertų, yra keletas maisto produktų, kurie „netinkami šiam prietaisui ir jūsų valia kreipti ar nekreipti dėmesį į išmanančius žmones“. Štai ekspertų išvados:
Šoninė
Anot „Food Network“ atstovų, gruzdintuvėje paruošite tobulai traškią šoninę, o prietaiso viduje liks siaubinga netvarka. Kadangi oras juda tokiu dideliu greičiu, jis taip pat išpučia šoninės riebalus po visą gruzdintuvės vidų, todėl to daryti galbūt ir neverta.
Vištų sparneliai
Rašytojas Terrences Doyle teigia nusivylęs gruzdintuve gamindamas vištienos sparnelius ‒ jie sudžiūvo ir oda suskilinėjo. Beje, galite rasti daugybę receptų kaip kepti vištienos sparnelius.
Mėsainiai
„Business Insider“ praneša, kad mėsainio viduje esantis įdaras gruzdintuvėje puikiai iškepa, tačiau išorė neturės laiko paruduoti. Todėl, norint pasiekti geriausių rezultatų, geriau naudoti orkaitę arba keptuvę, rašo express.co.uk.
Daržovės
Žalių daržovių ruošimą gruzdintuvėje daugelis kritikų pavadino katastrofa, taigi, jei to nebandėte, geriau to ir nedarykite.