• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Išmetamas maistas Jungtinėje Karalystėje tampa vis didesne problema, kuri keturių asmenų namų ūkiui kasmet gali kainuoti apie 1 000 svarų sterlingų. Jei tenka išmesti vos prieš kelias dienas pirktas morkas, galbūt jas laikote neteisingai?

Išmetamas maistas Jungtinėje Karalystėje tampa vis didesne problema, kuri keturių asmenų namų ūkiui kasmet gali kainuoti apie 1 000 svarų sterlingų. Jei tenka išmesti vos prieš kelias dienas pirktas morkas, galbūt jas laikote neteisingai?

REKLAMA

Jungtinėje Karalystėje kasmet išmetama apie 9,5 mln. tonų maisto atliekų. Esame kalti, kad išmetame maisto likučius arba pamirštame apie šaldytuvą, pilną vaisių ir daržovių, kuriuos nusipirkome pasižadėję šiais metais maitintis sveikiau.

Tačiau ekspertai teigia, kad mūsų beprasmiški maisto švaistymo įpročiai keturių asmenų namų ūkiui kasmet kainuoja apie 1 000 svarų sterlingų. Gyvenimo išlaidų krizės ir sparčiai augančių maisto kainų akivaizdoje kaip niekada svarbu mažinti maisto švaistymą ir taupyti pinigus.

Morkos yra viena iš pagrindinių daržovių, kurios dažnai sugenda vos po kelių dienų po pirkimo – beje, greičiausiai dėl to, kad jas netinkamai laikote, rašo mirror.co.uk.

REKLAMA
REKLAMA

Amanda Rocchio yra gyvenimo būdo trenerė ir turinio kūrėja, kurios misija – pasiekti, kad „mityba taptų lengvai suprantama“. Dėl sveikų receptų ir maisto laikymo gudrybių, kurių viena susijusi su morkomis, ji savo „Instagram“ tinkle surinko daugiau nei 1,5 mln. sekėjų.

REKLAMA

„Nesvarbu, ar mieliau perkate dideles morkas, ar griebiate maišelį mažų morkų, tikriausiai jas nutrenkiate į šaldytuvo stalčių, – sakė ji. – Tačiau svarbiausia yra jas sudėti į indą ir užpilti vandeniu – taip jos išsilaikys keturias savaites.“

Gudrybę išbandę žmonės dėkojo moteriai

Vaizdo įraše Amanda nuskuto ir supjaustė morkas bei užpylė jas vandeniu. Ji rekomenduoja keisti vandenį kas 5-6 dienas, kad jis netaptų drumstas. Išbandę šią gudrybę komentarų skiltyje daugelis žmonių dėkojo moteriai.

REKLAMA
REKLAMA

„Ačiū! Daugiau morkų nebeišmetu“, – rašė vienas vartotojas.

„Morkos yra labai skanios, – komentavo kitas. – Pradėjau daryti taip, kaip patarėte, ir buvo nuostabu – morkos iš tiesų išsilaiko ilgai“.

„Tai puiki idėja ir ji veikia“, – pridūrė trečias.

Žinoma, jei norite, kad jūsų produktai išsilaikytų ilgiau nei kelias savaites, juos galima užšaldyti. Turėtumėte morkas nuplauti ir nušveisti visus nešvarumus, supjaustyti jas griežinėliais. Užšaldykite jas paskleidę ant kepimo skardos, o kai sukietės, sudėkite į sandarų indą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų