• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visą sausį gamindama tik vegetariškus patiekalus, Kotryna Starkienė ir šį šeštadienį ras būdų, kaip nustebinti žiūrovus. Juk patiekalai iš daržovių gali būti tokie pat gardūs ir sušildantys! O šį kartą jie bus ne tik sotūs, bet ir itin ekonomiški. Visa tai – TV3 laidoje „Kotrynos burtai“.

Visą sausį gamindama tik vegetariškus patiekalus, Kotryna Starkienė ir šį šeštadienį ras būdų, kaip nustebinti žiūrovus. Juk patiekalai iš daržovių gali būti tokie pat gardūs ir sušildantys! O šį kartą jie bus ne tik sotūs, bet ir itin ekonomiški. Visa tai – TV3 laidoje „Kotrynos burtai“.

REKLAMA

„Šį kartą ruošiu kopūstais įdarytas bulves bei sausainius, kuriems pagaminti puikiai tiks įvairūs šokoladiniai saldainiai, karamelės ar net zefyrai! Šį kartą laidoje – ne tik skanūs, bet ir ekonomiški patiekalai“, – žada Kotryna ir kviečia žiūrovus maloniems eksperimentams virtuvėje.

Pagrindinio patiekalo receptu Kotryna dalijasi jau dabar, o kaip paruošti desertą, sužinosite laidoje

Įdarytoms bulvėms reikės:

REKLAMA
REKLAMA
  • 6 didelių bulvių;
  • pusės kininio kopūsto;
  • pusės nedidelio poro;
  • puodelio pieno;
  • šaukštelio garstyčių;
  • saujos tarkuoto čederio sūrio;
  • sviesto;
  • šaukšto grietinės;
  • kelių marinuotų agurkų;
  • krapų;
  • druskos;
  • pipirų.
  • REKLAMA

Gaminimo eiga

Bulves gerai nuplaukite ir subadykite šakute. Patepkite alyvuogių aliejumi, sudėkite ant skardos ir pašaukite į iki 200 C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie valandą, kol taps minkštos, o tuomet palikite atvėsti.

Per tą laiką susmulkinkite kininį kopūstą, o porą supjaustykite. Į puodą įdėkite gabalėlį sviesto ir suberkite kopūstą. Jį gerai apkepinkite, o tada sudėkite porus. Viską gerai išmaišykite, supilkite pieną, įdėkite druskos, pipirų ir garstyčių, o tuomet palikite troškintis ant nedidelės ugnies.

REKLAMA
REKLAMA

Bulvių viršūnes nupjaukite ir išskobkite vidų. Išskobtas bulves vėl pašaukite į orkaitę dešimčiai minučių, o bulvių minkštimą sudėkite į ištroškintus kopūstus. Viską gerai sugrūskite bulvių grūstuve. Suberkite sūrį, grietinę, viską išmaišykite ir šaukštu sudėkite įdarą į bulves. Tuomet pašaukite jas atgal į orkaitę ir kepkite tol, kol įdaras gražiai apskrus. Iškepusias bulves pabarstykite krapais bei smulkiai supjaustytais marinuotais agurkėliais. Skanaus!

„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų