Teigiama, kad septynerių metų berniuką mirtis ištiko atostogų metu. Apsilankius vietiniame restorane, prieš užsakant spagečius, C. Wahido tėvai įspėjo padavėją, kad jų vaikas turi stiprią alergiją pieno produktams.
Kadangi padavėja ne iki galo suprato šeimos prašymo, ji patikino, kad maistas saugus. Tačiau nelaimė įvyko vos tik berniukui suvalgius patiekalą. Grįžus į turistinį autobusą, jį ištiko šokas, sustojo širdis.
Siekia teisybės
Slaugytoja dirbanti jo mama vaikui spėjo suleisti priešalerginių vaistų, tačiau atgabentas į ligoninę, netoli Neapolio, po trijų dienų jis mirė, rašoma mirror.co.uk.
Po mirties šeima pradėjo ilgą teisinę kovą su restoranu „La Margherita Villa Giuseppina“. Italijos teismas restorano padavėją Ester Di Lascio pripažino kalta dėl netyčinės žmogžudystės. Teismas konstatavo, kad ši tinkamai nepabrėžė galimų alerginių reakcijų, kurias sukelia restorano valgiaraštyje esantys patiekalų ingredientai.
Makaronai, kuriuos valgė Cameronas, buvo patiekiami su pomidorų padažu, kurį su pienu ruošė šefas Luigi Cioffi, kuris vėliau buvo pašalintas nuo bet kokių nusižengimų.
Britų šeimai teismas priteisė 288 tūkstančių eurų kompensaciją. Sūnaus netekusi šeima pridūrė, kad vaiko mirties buvo galima išvengti. Jie iki šiol vis stengiasi susitaikyti su sūnaus netektimi.
Dabar, praėjus keliems metams nuo nelaimės, berniuko tėvai ragina pasimokyti iš jų nelaimės. Jie taip pat siekia atkreipti dėmesį į alergijų produktams rimtumą. Berniuko tėvas net įstojo į savanorišką organizaciją, teikiančią pagalbą maistui alergiškiems žmonėms.
Šeima patikino, kad nors tiesos ieškojimas jiems nesugrąžins vaiko ir skausmas nedings, tačiau jie nenuleis rankų ir sieks kuo daugiau informuoti visuomenę.