• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėjant Helovynui dauguma žmonių perka moliūgus ir juos skaptuoja įvairiausiais raižiniais. Tačiau dėl tokios linksmybės, moliūgai šiuo laikotarpiu tampa itin švaistomi. Nuo minkštimo iki žievelės, yra daug būdų, kaip panaudoti atliekas. Sužinokite, ką galite padaryti su nepanaudotu moliūgo turiniu, jo sėklomis, kad išvengtumėte maisto švaistymo problemos.

Artėjant Helovynui dauguma žmonių perka moliūgus ir juos skaptuoja įvairiausiais raižiniais. Tačiau dėl tokios linksmybės, moliūgai šiuo laikotarpiu tampa itin švaistomi. Nuo minkštimo iki žievelės, yra daug būdų, kaip panaudoti atliekas. Sužinokite, ką galite padaryti su nepanaudotu moliūgo turiniu, jo sėklomis, kad išvengtumėte maisto švaistymo problemos.

REKLAMA

Supjaustę moliūgą dalimis galite pasigaminti gardžiausių patiekalų ir netgi gėrimų.

Iš moliūgų žievelės galima padaryti traškučius. Pabarstykite žievelę su druska, sušvelninkite ją nedideliu kiekiu alyvuogių aliejaus ir kepkite orkaitėje 25 minutes.

Iš moliūgo minkštimo galite pagaminti juo paskanintą humusą. Paskrudinkite žievelę, ją sutrinkite, pagardinkite šlakeliu citrinos sulčių, įdėkite šiek tiek česnako ir kmynų bei tuomet viską sumaišykite kartu jau su turimu avinžirnių humusu.

REKLAMA
REKLAMA

Iš moliūgo minkštimo galima paruošti ne tik skanių užkandžių, sriubų, bet ir gėrimų. Jo minkštimą įdėkite į kokteilių plaktuvą, palaukite kol jis pavirs tyre. Tuomet tyrę įdėkite kaip pagrindą į stiklinę, pabarstykite mėgstamų prieskonių, pavyzdžiui cinamono, viską pamaišykite, užpilkite kava ir plaktu pienu. Taip jums pavyks skanus rudeninis gėrimas – moliūgų latė kava.

REKLAMA

Moliūgų sėklų nauda

Daug kam kyla klausimas, ar galima valgyti moliūgų sėklas bei kaip jas pasiruošti pačiam. Moliūgų sėklos yra itin skanios ir tinkamos valgyti.

Keletą kartų per savaitę suvalgius saujelę šių sėklų gali būti naudingų pokyčių jūsų sveikatai. Moliūgų sėklos yra puikus baltymų ir riebalų šaltinis (tokių kaip omega 3 ir omega 6 riebalų rūgščių).

Dėl savo hipoglikeminių savybių, moliūgų sėklos gali padėti palaikyti cukraus kiekį kraujyje, kuris yra puikus diabetikams. Moliūgų sėklose taip pat yra gausu magnio, kuris galėtų padėti reguliuoti kraujo spaudimą ir gerinti miego kokybę.

REKLAMA
REKLAMA

Kai kurie tyrimai rado, kad moterims, kurios valgo moliūgų sėklas, sumažėja rizika sirgti krūties vėžiu. Taip pat yra įrodymų, kad moliūgų sėklos ir moliūgų sėklų aliejus gali pagerinti cholesterolio kiekį ir užkirsti kelią širdies ir kraujagyslių ligoms, šlapimo sutrikimams, rašo express.co.uk.

Kaip paruošti moliūgų sėklas

Norėdami mėgautis sėklomis iš savo moliūgų, pirmiausia ruošiant reikia jas gerai nuplauti ir vėliau sausai išdžiovinti padėjus ant sauso rankšluosčio, ar kitur.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Joms išdžiūvus, įdėkite jas ant kepimo skardos, apšlakstykite su pasirinktu aliejumi, užberkite žiupsnelį druskos ar dar kokiais nors prieskoniais, pagal savo nuožiūrą.

Kepkite savo moliūgų sėklas apie 10 minučių 180 ° C temperatūroje. Kaip skanausite moliūgų sėklas yra visiškai jūsų reikalas.

Kai kurie žmonės jas valgo kaip užkandį ar lygiai taip pat kaip ir kitas sėklas. Paruoštas sėklas galite sumaišyti su namine granola arba riešutų mišiniais.

Taip pat galite paskaninti avokado skrebutį, ant po užbarsčius moliūgų sėklų, pridėjus kitų žalumynų, kiaušinių. Dauguma kitų šiomis sėklomis gardina taip pat salotas, sriubas, košes ir panašiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų