Reikės: Kiaulienos faršo – 500 g; Bulvių (žalių) – 1 kg; Vyšninių pomidorų – 200–300 g; Kiaušinių – 2 vnt; Svogūno – 1 vnt didelis; Morkos – 1 vnt didelė; Česnako – 3 skiltelės; Manų kruopų – 3 šaukštai; Majonezo – 5 šaukštai; Ciberžolės – 1 šaukštelis; Garstyčių – 2 arb.šaukšteliai; Krapų, petražolių; Druskos ir pipirų – pagal skonį; Aliejaus.
GAMINIMAS
Aliejuje pakepinkite susmulkintą svogūną, česnaką ir tarkuotas morkas, iberkite ciberžolės ir išmaišykite. Atvėsinkite. Bulves nuskuskite ir sutarkuokite, įdėkite majonezo, garstyčių,manų kruopų, druskos, pipirų, kapotų žolelių (pertražolių, krapų) įmuškite kiaušinius, viską išmaišykite.
Pridėkite keptas morkas, svogūnus ir česnakus, gerai išmaišykite.
Visą šitą masę sudėkite į kepimo indą (prieš tai indą sutepkite aliejumi). Į faršą iberkite druskos, pipirų (galima įdėti dar susmulkintus svogūną, česnakus, piene pamirkytą batono riekelę).
Iš faršo suformuokite kukuliukus. Ant bulvių masės viršaus išdėliokite mėsos kukuliukus ir pomidoriukus.Kepkite 180 ° C orkaitėje, apie 45–50 min. Skanaus!
Šaltinis: Rasos virtuvės užrašai