Porcijos 2–3. Užtruksite apie 20 min: 200 g varškės; 2 kiaušiniai; 2 v. š. cukraus; 100 ml pieno; 4 v. š. miltų; Žiupsnis druskos; 0,5 a. š. kepimo miltelių; 4 nedideli obuoliai; 0,5 a. š. cinamono; Šlakelis aliejaus, kepimui.
Obuoliniai blynai su varške
Varškę, kiaušinius ir cukrų sutriname maisto smulkintuvu iki vientisos masės. Supilame pieną, įsijojame miltus, druską ir kepimo miltelius. Masę gerai išmaišome.
Obuolius nulupame ir supjaustome kubeliais. Pabarstome cinamonu ir įmaišome į blynų tešlą. Aliejų įkaitiname keptuvėje ir kepame blynus, kol šie gražiai apskrus ir iškeps. Valgome su mėgstama uogiene.