• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

REKLAMA

Šie blynai yra labai skanūs ir purūs. Ir be galo sotūs, nes žirnių miltų 100g yra net 20g baltymų! Vietoj bananų, galima įpjaustyti obuolių ar kriaušių, irgi turėtų gautis labai skaniai.

Reikės (gaunasi apie 20 mažų blynelių):

  • 1/2 puodelio + 2 šaukštų žirnių miltų;
  • 1 puodelio augalinio pieno;
  • 1/2 šaukštelio kepimo miltelių;
  • 2 šaukštų agavų sirupo;
  • Žiupsnio druskos;
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus;
  • 2 nedidelių bananų;
  • Šiek tiek kokosų aliejaus kepimui.

Kaip gaminti:

  1. Dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, druską ir vanilinį cukrų.
  2. Tuomet pilame pieną, agavų sirupą, viską gerai išmaišome ir paliekame tešlą šiek tiek pastovėti (ji gausis gana skysta).
  3. Bananus supjaustome kubeliais ir įmaišome į tešlą.
  4. Į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus dedame po šaukštą tešlos ir kepame blynelius po kelias minutes iš abiejų pusių.

Skanaus!

Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Follow Your Spoon

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų