a. rasmussen

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „a. rasmussen“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „a. rasmussen“.

3 būdai, kaip paruošti karštą bulvių garnyrą ant griliaus

Ruošiantis šiltam savaitgaliui tikru galvosūkius tampa ne tik mėsos marinavimas, bet ir klausimas, kokį vaizdų ir skanų garnyrą patiekti. Dauguma vasarotojų išsiverčia su šviežiomis lietuviškomis daržovėmis, tačiau visą dieną praleidus gryname ore, norisi ir karšto garnyro. Sprendimas čia vienas: mūsų nacionalinės kulinarijos pagrindas – bulvės. Pasirodo, skaniai jas paruošti – atskiras mokslas. Armonikos garnyras Maistas, kad ir ką begamintume, turi būti išvaizdus.
2018-02-01

Jau kvepia blynais: receptai iš įvairiausių pasaulio kampelių

Nesuklysime sakydami, kad Užgavėnių šventė – tiesiog neatsiejama nuo blynų. Nors šios šventės tradicijos žinomos tik Europoje, blynų galima paragauti net atokiausiose pasaulio vietose. Įdomu, kad ingredientais blynams gali tapti ir tokie neįprasti produktai kaip migdolų pienas ar kokosų drožlės. Maisto ekspertė Aistė Rasmussen šiemet siūlo išbandyti ir pasigaminti blynus, kurių veikiausiai dar neteko ragauti.
2017-02-27

Koldūnų paslaptys: tobula tešla, įdaras pagal skonį ir tikslus virimas

Koldūnai, bene kiekvienoje pasaulio virtuvėje sutinkamas patiekalas. Įdaryti mėsa, tofu, daržovėmis, krevetėmis bei uogomis, pagardinti kepta šonine ar grietinėlės padažu – tokia įvairove pasižymi koldūnai. Nors iš pradžių gali pasirodyti priešingai, pasigaminti koldūnus namie nėra taip sudėtinga. Maisto ekspertė Aistė Rasmussen priduria, kad reikia žinoti vos keletą gaminimo subtilybių ir ant stalo galėsite patiekti lengvai paruoštą, tačiau abejingų nepaliksiantį patiekalą.
2017-02-23

Savaitgalio pusryčiai, kurių norėsis dar ne kartą

Įprastiems, darbo savaitės pusryčiams, dažniausiai renkamės ką nors greitai paruošiamo. Visiškai priešingi pusryčiai yra savaitgalį, kai galime daugiau laiko skirti pačiam gaminimo ir ragavimo procesui. Jeigu manote, kad paruošti gardžius, sočius ir neįprastus pusryčius sudėtinga – klystate. Maisto ekspertė Aistė Rasmussen patikina, kad reikia vos trupučio vaizduotės ir namiškius nustebinsite gardžiausiais pusryčiais.
2017-02-17

Patarimai, kaip paruošti gardžiausius kruopų garnyrus

Nors daugeliui kruopos asocijuojasi vien tik su pusrytine koše bei studijų laikais, iš šių maistingų produktų galima pasigaminti ir ypač gardžių patiekalų. Svarbiausia, kad juos paruošite itin greitai. Maisto ekspertė Aistė Rasmussen, siūlo paįvairinti savo patiekalus kuskusu, perlinėmis kruopomis, nekeptais grikiais ar rudaisiais ilgagrūdžiais ryžiais su daržovėmis. Sveika: nekepintų grikių garnyras Grikiai – viena iš naudingiausių kruopų, kuri ypač populiari tarp norinčių sulieknėti.
2017-01-25

Vos keletas taisyklių ir pasigaminsite tobulą užtepėlę

Gardi, ką tik iškepta ir dar garuojanti duona bei naminės užtepėlės, nenuviliantis derinys, tinkamas tiek paprastam šeimos vakarui, tiek pavaišinti netikėtai į svečius užsukusius svečius. Kaip pasakoja maisto ekspertė Aistė Rasmussen, gaminant užtepėles svarbiausia žinoti vos keletą taisyklių, kuriomis vadovaujantis jūs galėsite ne tik pasigaminti siūlomus pagardus, tačiau ir bandyti, derinti ir kurti savo receptus.
2016-11-22

Išbandyk: lietuviškų daržovių čatniai

Iš Indijos kilęs, tačiau Lietuvoje vis daugiau populiarumo sulaukiantis čatnis – tai prieskoniais paskanintas pagardas, kuris gaminamas iš virtų arba žalių daržovių bei vaisių. Gaminant šį patiekalą leidžiama improvizuoti, nėra vieno recepto, nes jis gali būti tiek aštrus, saldus ar rūgštus. Maisto ekspertė Aistė Rasmussen šį kartą siūlo išbandyti lietuviškam skoniui geriausiai tinkamus čatnius – žalių pomidorų ir obuolių, cukinijų bei morkų.
2016-10-05

Burokėlių renesansas: neįprasti patiekalai iš lietuviškų daržovių

Burokėliai – dažnai, tačiau visai nepelnytai užmirštama daržovė, kurioje gausu vitaminų bei mineralinių medžiagų. Net patyrusi šeimininkė greičiausiai ant vienos rankos pirštų galėtų suskaičiuoti visus jos gaminamus patiekalus iš burokėlių. Maisto ekspertė Aistė Rasmussen pataria dažniau į savo maisto racioną įtraukti šias daržoves ir pradžiai išmėginti liesą daržovių sriubą iš burokėlių, kukurūzų bei ridikų, šiltas rudens daržovių salotas bei pasimėgauti natūralių sulčių žėlinukais.
2016-09-15

Sveikoms salotoms – šparaginė lietuviško daržo pažiba

Nuo seno Lietuvoje auginamos šparaginės pupelės – gausiomis maistingomis medžiagomis pasižyminti ankštinė daržovė. Priešingai nei kitos ankštinės daržovės, šparaginės pupelės yra greitai ir paprastai paruošiamos – užtenka vos kelių minučių virimo. Norintiems lengvų, tačiau itin maistingų pietų, maisto ekspertė A. Rasmussen pataria pabandyti tris salotų receptus su šparaginėmis pupelėmis. Gaivos šviežių daržovių salotos Gaminant šparagines pupeles, bene svarbiausia taisyklė – jų nepervirti.
2016-08-19

Grilis gurmanams: lietuviška mėsa su pasaulio sūriais

Čedaras, kamamberas, feta, ementalis tai vos kelios gerai žinomos sūrio rūšys, susiformavusios per tūkstančius žmonijos egzistavimo metų. Nesvarbu, kokios rūšies – šis pieno gaminys lietuvio šaldytuve niekada neužsistovi ilgai, nes mūsų tauta, mėgsta patiekalus su sūriu. Norėdami palepinti lietuvišką skonį, siūlome tris pasaulyje populiaraus sūrio ir lietuviškos mėsos variacijas tam, kad grilius taptų subtilesnis ir gurmaniškesnis.
2016-08-01
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų