• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasarą „Lidl“ pasitinka su naujais veidais – prie gausaus mažų kainų prekybos tinklo ambasadorių būrio jungiasi patyręs virtuvės šefas ir keliautojas Vytaras Radzevičius. Jis stoja už naujos TV3 kulinarinės televizijos laidos „Lidl grilio talentai“ vedėjo ir teisėjo vairo bei su žiūrovais ir pirkėjais dalijasi pačiais gardžiausiais valgio ruošimo patarimais.

Vasarą „Lidl“ pasitinka su naujais veidais – prie gausaus mažų kainų prekybos tinklo ambasadorių būrio jungiasi patyręs virtuvės šefas ir keliautojas Vytaras Radzevičius. Jis stoja už naujos TV3 kulinarinės televizijos laidos „Lidl grilio talentai“ vedėjo ir teisėjo vairo bei su žiūrovais ir pirkėjais dalijasi pačiais gardžiausiais valgio ruošimo patarimais.

REKLAMA

Patyręs virtuvės šefas ir garsus keliautojas V. Radzevičius pasakoja, kad prekybos tinklas jį žavi dėl dviejų dalykų. Pirma – tai patrauklus produktų kainos ir kokybės santykis, tačiau antroji priežastis, priešingai nei pirmoji, yra nesusijusi su plačiu tinklo parduotuvių asortimentu ir mažomis prekių kainomis.

„Kad ir kur Lietuvoje benukeliaučiau, „Lidl“ parduotuvės man visada bus pakeliui, o aiški ir paprasta navigacija tarp parduotuvių lentynų užtikrina, kad apsipirkdamas greitai randu visus produktus, kurių ieškau. Taupant laiką ir pinigus – taip gyventi verta“, – pasakoja V. Radzevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Virtuvės šefas praėjusią savaitę debiutavo pirmoje kulinarinio TV3 šou „Lidl grilio talentai“ laidoje. Čia V. Radzevičiui atiteko svarbus laidos vedėjo ir teisėjo vaidmuo – jis turi nuspręsti, kurio laidos dalyvio grilyje paruoštas patiekalas yra skanesnis, skalsesnis ir nusipelno laimėti.

REKLAMA

„Laidoje rungiasi puikūs kepėjai, kuriems maisto gamyba yra aistra, pomėgis, darbas ar gyvenimo būdas. Jų dėka mes sužinome receptus, kuriems pagaminti reikiamus ingredientus galima atrasti visose „Lidl“ parduotuvėse, o patiekalus galima nesunkiai pasiruošti patiems“, – teigia V. Radzevičius.

Pirmieji paties ruošti valgiai – įsimintiniausi

Vienas garsiausių šalies virtuvės šefų atvirauja, kad jis iki šiol gerai atsimena pirmąjį paties pagamintą patiekalą. Tiesa, „pirmasis blynas“ – tiesiogine to žodžio prasme – nors ir neprisvilo, tačiau nebuvo pats gardžiausias.

REKLAMA
REKLAMA

„Į svečius su savo studijų draugėmis užsukusiai dėdinai nusprendžiau iškepti paprastų miltinių blynų. Tuomet man buvo 10 metų: buvau matęs, kaip tai daro mama ir močiutės, todėl be vargo susimaišiau tešlą. Gerai žinau, kad pirmą porciją kepiau per trumpai – blynai buvo žaloki. Nepaisant to, viešnios buvo mandagios ir vis tiek gyrė mano blynus“, – prisimena kulinaras.

Vėliau V. Radzevičiaus atradimų kelyje sekė kulinarinių knygų skaitymas ir jose aprašytų receptų gamyba. Vyrui nuo paauglystės gaminant maistą, tai tapo pomėgiu, kuriam pernelyg daug dėmesio jis neskirdavo. Tuo metu maisto ruošimą jis prisimena kaip smegenų poilsį nuo kitų darbų, tačiau situacija pasikeitė Vytarui apsilankius Bulgarijoje – tai buvo pirmoji kelionė į užsienį, kurios metu jis suprato, jog maistas yra graži ir geidžiama kelionių pusė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasaulio puodai Vytaro virtuvėje

„Prasidėjus televizinėms ekspedicijoms, tapau atsakingu už maisto gamybą kelionių metu. Keliaujant ne visur ir tikrai ne visada galėdavai pavalgyti restoranuose ar kavinėse, pavyzdžiui, kad ir atsidūrus Sacharos dykumoje. Taip kūrybinei kelionių komandai kilo mintis nufilmuoti epizodą, kaip aš gaminu. Bekomentuodamas spontaniškai ištariau frazę „Čia rubrika pasaulio puodai“ ir taip prasidėjo dar viena įdomi gyvenimo linija“, – įspūdžiais dalijasi žinomas šefas.

REKLAMA

Pasauliui atsivėrus (po Sovietų Sąjungos griūties – aut. past.), prisimena V. Radzevičius, vienu didžiausių malonumų jam iškart tapo galimybė pažinti šalis per jų gastronomiją. Jeigu vyras būdavo kažką skaitęs ar girdėjęs apie tam tikros šalies virtuvę, nuvykęs jis verždavosi tai išbandyti – taip pomėgis tapo aistra.

Gastronomija yra puikus būdas pažintis kitas šalis ir tautas, pasakoja pašnekovas. Vietiniams labai patinka, kai užsieniečiai domisi jų maisto kultūra ir apie tai kalba labai šiltai, todėl net ir kelionėms pasibaigus, vyras nepraleidžia progos į aplankytą šalį sugrįžti – tai pavyksta gaminant maistą.

REKLAMA

„Mėgstu Tailando ir visos Pietryčių Azijos virtuvės skonius. Dėl to mano namuose dažnai rastumėte imbiero, aitriųjų (čili) pipirų, kokosų pieno, žaliosios citrinos, fermentuoto žuvies padažo ir, žinoma, kalendros. Su šiuo ingredientų ir produktų deriniu galima sukurti labai daug patiekalų, kurių skonis nenusileis ragautiems už tūkstančių kilometrų“, – pasakoja V. Radzevičius.

Azartiška ir nuostabių ant grilio paruoštų patiekalų skonių pripildyta laida „Lidl grilio talentai“ rodoma penktadienį, 18 val. per TV3 televiziją. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų