• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Estelos Stumbraitės meduolinis vainikas (nuotr. asm. archyvo)

Ingos Stumbrienės dukra Estela savo kulinariniais gebėjimais nustebino jau ne vieną. Švenčių proga ji dalijasi iškirtiniu receptu.

5

Ingos Stumbrienės dukra Estela savo kulinariniais gebėjimais nustebino jau ne vieną. Švenčių proga ji dalijasi iškirtiniu receptu.

REKLAMA

Estelos Stumbraitės meduoliniam vainikui abejingų būti negali. Šis patiekalas tikrai susilauks daug komplimentų. Estela receptu pasidalijo išskirtina su naujienų portalo tv3.lt skaitytojais. Išbandykite!

Meduolinis vainikas

Meduoliams:

  • 160 g sviesto
  • 190 g rudojo cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • Poros šaukštų meduolių prieskonių
  • Apie 4 nedidelių puodelių miltų
  • Šaukšto pieno
  • 1 arb. šaukštelio kepimo miltelių

Glajui:

  • 3 kiaušinių baltymų
  • 450 g cukraus pudros
  • 1 arb. šaukštelio citrinos sulčių

Lipdymui:

  • Cukraus

Gaminimo eiga:

  1. Paruoškite meduolius: su mikserio pagalba gerai išplakite sviestą ir cukrų (apie 4 min). Tuomet įplakite kiaušinius bei pieną.
  2. Į masę įmaišykite miltus, prieskonius, kepimo miltelius. Jei reikią įberkite daugiau miltų, kad tešla būtų minkštą, bet nekibtų labai prie rankų. Kai turėsite vientisą tešlą suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
  3. Sumeistraukite detales vainikui: tešlą iškočiokite ir išpjaukite norimo dydžio ratą. Tai bus jūsų vainiko pagrindas.
  4. Tuomet formelės ar peilio pagalba iš meduolių tešlos išpjaustykite įvairių formų ir dydžių lapelius, ar kitas dekoracijas.
  5. Dėkite viską ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje kol šiek tiek paruduos, tuomet išimkite ir leiskite atvėsti prieš dekoruojant.
  6. Pasiruoškite glajų: kiaušinių baltymus ir 200 g cukraus pudros šildykite garų vonelėje, kol cukraus pudra ištirps, tada perdėkite į elektrinį mikserį ir plakite iki standumo.
  7. Palaipsniui beplakant suberkite likusią cukraus pudrą ir citrinos sultis.
  8. Dėkite glajų į konditerinį maišelį ir pradėkite dekoruoti meduolius.
  9. Viską pasiruošus, nedideliame puode kaitinkite cukrų kol išsilydys ir su juo klijuokite lapelius ant vainiko pagrindo.
  10. Galiausiai perriškite meduolių vainiką kaspinu.

Skanaus!

Dar viena valkatuza.
O tai modeliu nebebus??? Pamenu, kaip mamele kliedejo per visasntv ir zurnalus, kad jo dukra uzkariaus Milano podiumus.
O ble kas jin tokia. Kada zurnaliugos nustos rasyti apie tustybes seima. Fui kaip nusibodo.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų