• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
19
 „Virtuvės istorijos“ (nuotr. Tomas Foto)

Žinomas stilistas Joringis Šatas gyvena intensyviai – darbas veja darbą, o atokvėpio akimirkų dažnai nepasitaiko. Anot Joringio, geriausias jo poilsis – tai laikas su artimaisiais bei draugais, geri filmai, ir, žinomas, skanus maistas. Tiesa, kaip stilistas pasakos TV3 laidoje „Virtuvės istorijos“, gaminti pats nemėgsta, o ir valgo itin paprastai ir neįmantriai.

19

Žinomas stilistas Joringis Šatas gyvena intensyviai – darbas veja darbą, o atokvėpio akimirkų dažnai nepasitaiko. Anot Joringio, geriausias jo poilsis – tai laikas su artimaisiais bei draugais, geri filmai, ir, žinomas, skanus maistas. Tiesa, kaip stilistas pasakos TV3 laidoje „Virtuvės istorijos“, gaminti pats nemėgsta, o ir valgo itin paprastai ir neįmantriai.

REKLAMA

Pasirodo, kad kitaip nei daugelis garsenybių, Joringis yra linkęs rinktis kuo paprastesnį maistą. Austrėmis stilisto tikrai nesužavėsite!

Laidoje J. Šatas atskleis, kad dažniausiai savo rytą pradeda ne nuo kavos, kaip įprasta daugeliui, o nuo arbatos. Taip pat savo kasdienybėje jis neįsivaizduoja ir sočių pusryčių.

„Pusryčiai man nėra tas maistas, kurį aš valgau, nors sakoma, jog tai svarbiausias dienos valgis. Rytais aš dažniausiai neturiu apetito. Užtat naktimis galėčiau valgyti tiek, kiek tik telpa. Gal tai ir yra priežastis, kodėl nenoriu valgyti rytais“, – juoksis Joringis.

REKLAMA
REKLAMA

Daugelis mėgsta pasilepinti restoranuose, tačiau Joringis nustebins ir čia – pasirodo, kad jam skaniausi patiekalai yra tie, kurie yra pagaminti namuose.

REKLAMA

„Kadangi aš gyvenu vienas, neretai pasigaminu trims dienoms į priekį. Tas pats maistas greitai atsibosta, tačiau nesu virtuvės asas, kuris kuria šedevrus. Jei jau gaminu, patiekalo receptas man turi būti surašytas nuo A iki Z – tiksliai ir aiškiai, kad žinočiau, net kiek žiupsnelių druskos reikia įberti. Deja, to paties, ką darau su drabužiais, negaliu padaryti su maisto produktais“, – atviraus jis.

Taip pat Joringis nėra linkęs keisti savo mitybos įpročių, o daug maisto produktų paprasčiausiai nemėgsta. „Daug ko nemėgstu, tad mano maisto racionas yra gana siauras. Nevalgau daug daržovių, nemėgstu aštraus maisto. Jūros gėrybės, išskyrus krevetes, dėl manęs irgi galėtų neegzistuoti. Austrių nemėgstu – esu koldūnų ir kotletų mėgėjas. Kuo paprasčiau, tuo skaniau“, – kalbės J. Šatas.

REKLAMA
REKLAMA

Todėl net ir kelionių metų žinomas stilistas stengiasi rinktis tai, kas jį sužavi visuomet: „Kitiems žmonėms būna labai smalsu kur nors nuvažiavus išragauti kuo įvairesnius patiekalus, tačiau aš visada renkuosi tai, ką žinau ir ką mėgstu.“

Pasirodo, kad tam tikros mados, kaip laidoje sakys Joringis, egzistuoja ir mityboje. Tačiau ar verta jų vaikytis?

„Tam tikros mados egzistuoja visose gyvenimo srityse, tačiau jų paisyti reikia viską pamatavus. Pirmiausia, žmogus turi jaustis gerai, tad jeigu valgydamas austres tu jautiesi gerai – tuomet puiku. Bet, jeigu kas ant stalo austrių lėkštę padėtų man, aš į jas tik pažiūrėčiau. Stilius bei savitumas yra svarbiau už madą, nes pastaroji diktuoja tam tikras sezonines tendencijas, o stilius yra tai, ką žmogus susikuria per gyvenimą, ir tai, kas pasakoja jo istoriją. Mada ateina ir praeina, o tai, ką tu sugebi iš to pasilikti, tampa tavo stiliumi“, – dalinsis stilistas J. Šatas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kol Ilona su Joringiu smagiai šnekučiuosis, laidos šefas, „Kamado bono“ kepsninių virtuozas paruoš gardų ir aromatingą patiekalą – „Conchiglioni“ makaronus, įdarytus brandintos jautienos faršu. Ar Joringį patiekalas sužavės?

Kulinarinių pokalbių laida „Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais, 10 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų