REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai vis dar nepaliaujamai noksta raudonskruosčiai pomidorai ir suvalgyti jų derliaus tiesiog nebeįmanoma, gaminu naminį pomidorų padažą. Šį kartą panorau aštraus su čili pipirais. Padažą kaitinau ilgai, kad taptų jis toks tirštas, jokio krakmolo naudoti papildomai nenorėjau, tad apsišarvavau kantrybe ir skystį tiesiog nugarinau“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

Kai vis dar nepaliaujamai noksta raudonskruosčiai pomidorai ir suvalgyti jų derliaus tiesiog nebeįmanoma, gaminu naminį pomidorų padažą. Šį kartą panorau aštraus su čili pipirais. Padažą kaitinau ilgai, kad taptų jis toks tirštas, jokio krakmolo naudoti papildomai nenorėjau, tad apsišarvavau kantrybe ir skystį tiesiog nugarinau“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

REKLAMA

 

Užtruksite daugiau nei 1 val. 2 kg pomidorų; 1 didelė raudona paprika (apie 250 g); 1 čili; 1 v. š. druskos; 2 v. š. cukraus; 3 skiltelės česnako; 3 v. š. acto; 0,5 a. š. juodųjų pipirų; 1 a. š. džiovinto baziliko; 1 a. š. saldžios paprikos miltelių.

Pomidorų padažo receptas

Pomidorus nublanširuojame (nuplikome verdančiu vandeniu), nulupame odeles ir pasmulkiname, papriką ir čili taip pat supjaustome. Sudedame daržoves į puodą. Pakaitiname apie 15 min, sutriname maisto smulkintuvu iki vientisos masės.

Pagardiname druska, pipirais, baziliku, paprikos milteliais. Padažą kaitiname, kol skystis sugaruos tai gali užtrukti daugiau nei 1 val. Suberiame smulkintą česnaką, actą. Viską dar kartą užverdame. Padažą pilstome į švariai išplautus iš iškaitintus stiklainius. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų