REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tiršto kraujo savininkams padidėja rizika susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis, kai susidaro kraujo krešuliai. Ypač dažnai serga vyresni nei 45 metų žmonės.

Tiršto kraujo savininkams padidėja rizika susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis, kai susidaro kraujo krešuliai. Ypač dažnai serga vyresni nei 45 metų žmonės.

REKLAMA

Tokiems žmonėms patariama papildyti mitybą specialiais produktais, mažinančiais kraujo tirštumą. Svarbu pabrėžti, kad šie maisto produktai nėra gydymo pakaitalas, o tik papildoma priemonė.

Vanduo

Vanduo yra gyvybiškai svarbus organizmui, įskaitant normalų kraujo tankį. Sveikas suvartojimas yra nuo 1,5 iki 3 litrų per dieną. Jei negeriate pakankamai vandens, kraujas tirštėja ir didėja kraujo krešulių susidarymo rizika. Todėl paprastas būdas praskiesti kraują – gerti gryną vandenį arba bent jau arbatą.

Augaliniai aliejai

Alyvuogių, linų sėmenų, vynuogių sėklų ir kituose aliejuose yra kraujui naudingų antioksidantų, fenolio, vitamino E ir Omega-3 rūgščių. Tyrimai rodo, kad vartojant augalinius aliejus sumažėja medžiagų, sukeliančių kraujo krešulių susidarymą, paskelbė unian.net.

REKLAMA
REKLAMA

Sviestas naudingas kraujui tik prieš tai, kol jis nėra termiškai apdorotas, todėl jo geriausia dėti į paruoštas salotas arba tiesiog pamirkyti svieste ant duonos.

REKLAMA

Ramunėlės

Ramunėlių arbata yra labai naudingas produktas visiems, turintiems tiršto kraujo. Ramunėlės yra natūralus antikoaguliantas ir slopina trombocitų aktyvumą.

Jūros dumbliai

Jūros dumblių nauda gerai žinoma, o jų liekninamosios savybės yra viena iš daugelio priežasčių, kodėl verta įtraukti šį produktą į savo mitybą. Jūros kopūstuose ir kitose jūros gėrybėse yra daug jodo, kuris didina kraujagyslių tonusą ir mažina kraujo klampumą.

Žuvys

Naudingos omega-3 riebalų rūgštys veiksmingai skystina kraują. Siekiant išvengti trombozės, rekomenduojama valgyti riebią žuvį ir menkių kepenų aliejų. Pastarasis padeda tirpdyti esamus kraujo krešulius. Gydytojai rekomenduoja žuvį valgyti bent tris kartus per savaitę.

Česnakai

Dar vienas antikoaguliantas, kurį verta įtraukti į tiršto kraujo turinčių žmonių mitybą.

Kad česnakas būtų naudingesnis, jį reikėtų valgyti žalią, pavyzdžiui, sutrinti peiliu ir įdėti į daržovių salotas ar bulves.

išsipildė dar viena sąmokslo teorija?
išsipildė dar viena sąmokslo teorija?
Ar šis straipsnis pasirodė ne dėl to, kad COVID injekcijos tirština kraują?
Neteisingas straipsnis apie česnaką
Neteisingas straipsnis apie česnaką
Česnaką reikia sutraiškyti ir palaukti, kol iš jo išssiskirs jo sultys ir tik tada vartoti, nes lecitinas išsiskiria, kai gauna deguonies ir tik tada išsiskiria antibiotinės medžiagos, jeigu supjaustote ir suvalgote - jokios naudos. Kodėl svarbu palaukti, nes tik kai yra sutraiškomas ir gauna deguonies, tada įvyksta reakcija - readukoją išsiskyrimą. Easy? Česnakas turi savybę, naudingas tik kai yra neapdorotas, o visą kitą tik dėl skonio.
Ne lecitinas, o alicinas
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų