REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Garsus televizijos laidų vedėjas gydytojas Michaelas Mosley dalijasi vienu svarbiausiu salotų ingredientu, kuris gali odai suteikti jaunatviško švytėjimo, ir paaiškina, kodėl jis stiprina sveikatą.

Garsus televizijos laidų vedėjas gydytojas Michaelas Mosley dalijasi vienu svarbiausiu salotų ingredientu, kuris gali odai suteikti jaunatviško švytėjimo, ir paaiškina, kodėl jis stiprina sveikatą.

REKLAMA

Visi žinome, kaip svarbu subalansuotai maitintis, užtikrinti, kad kasdien suvalgytume penkias porcijas daržovių bei vaisių ir gautume pakankamai maistinių medžiagų, nes tai daro stebuklus mūsų organizmui.

Bet ar žinojote, kad tam tikri maisto produktai taip pat gali padėti išlaikyti jaunatvišką išvaizdą? Vaisiuose ir daržovėse gausu maistingųjų medžiagų ir vitaminų, tačiau yra viena daržovė, kuri gali net apsaugoti jūsų odą.

Televizijos gydytojas Michaelas Mosley pasidalijo vienu pagrindiniu salotų ingredientu, kurį, jo teigimu, mums visiems reikia vartoti, kad išsaugotume jaunatvišką odos švytėjimą.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak eksperto, jis taip pat padeda jūsų širdžiai ir gali padėti organizmui atsigauti po fizinio krūvio, rašo mirror.co.uk.

Valgykite į sveikatą

Visi norėtume greitų ir paprastų sprendimų, kurie padėtų išlaikyti jaunatvišką išvaizdą, o gydytojas M. Mosley savo BBC Sounds tinklalaidėje „Just One Thing“ (liet. „Tik vienas dalykas“) dalijasi, kaip tai galima padaryti į mitybą įtraukiant tinkamus maisto produktus. Pasak M. Mosley, tas svarbus ingredientas yra pomidorai.

REKLAMA

Pomidoruose gausu maistinių medžiagų, tokių kaip vitaminas C, kalis ir folio rūgštis, juose taip pat yra specialaus pigmento, vadinamo likopenu, kuris vaisiams suteikia ryškią spalvą.

Mokslininkai mano, kad likopenas potencialiai gali sumažinti vėžio riziką ir išlaikyti jaunatvišką odą. Likopenas yra stiprus antioksidantas, padedantis mūsų organizmui kovoti su laisvaisiais radikalais – cheminėmis medžiagomis, kurios pažeidžia ląsteles.

Nors pomidorus galima vartoti neapdorotus, gydytojas teigė, kad juos termiškai apdorojant galima žymiai padidinti įsisavinamo likopeno kiekį, o tai reiškia, kad jų nauda sveikatai bus dar didesnė.

REKLAMA
REKLAMA

Taip yra todėl, kad karštis suardo storas pomidorų ląstelių sieneles ir likopeną organizmas lengviau įsisavina. M. Mosley paaiškino, kad pomidorai taip pat gali padidinti kolageno kiekį.

„Vieno tyrimo metu nustatyta, kad žmonės, kurie 10 savaičių kasdien vartojo apie 40 g pomidorų pastos su alyvuogių aliejumi, patyrė 40 proc. mažiau nudegimų saulėje. 

Kitas panašus tyrimas parodė, kad pomidorų pasta su alyvuogių aliejumi ne tik apsaugojo odą nuo DNR pažeidimų, bet ir padidina prokolageno, molekulės, kurios dėka oda gali atrodyti jaunesnė, kiekį“, – sakė gydytojas.

Pomidorai gali būti labai naudingi ne tik odai, bet ir širdies sveikatai. 

„Neseniai atliktoje šešių tyrimų apžvalgoje mokslininkai nustatė, kad vidutiniškai šešias savaites kasdien vartojant nuo vieno iki pusantro puodelio pomidorų sulčių gali sumažėti širdies ir kraujagyslių ligų rizika.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pomidorų sultis gėrusių žmonių kraujyje sumažėjo MTL, arba blogojo cholesterolio, kiekis ir padidėjo DTL, t. y. gerojo cholesterolio, kiekis“, – aiškino gydytojas.

Taip pat nustatyta, kad pomidorų sultys yra puiki priemonė, padedanti organizmui atsigauti po fizinio krūvio.

Kai grupės sportininkų buvo paprašyta du mėnesius po sunkių fizinių pratimų vartoti pomidorų sultis, tiems, kurie gėrė jas, o ne energinį gėrimą, pasireiškė greitesnio raumenų atsigavimo požymiai ir kraujyje sumažėjo uždegimo žymenų.

Aš negaliu valgyti pomodorų dėl padidėjusio skrandžio rugščių.Be tp kokie dabar pomidorai.Odas reikia nulupti kaip bulvę.Kažkokie genetiškai modifikuoti, kad ilgiau galėtų parduotivėse voliotis.
Sąnariams kenkia tik neprisirpę nuskinti pomidorai. Skinkite tik pilnai prisirpusius pomidorus. Pomidorai kaip ir visas maistas po nedaug reikalingas žmogui. Tik nereikia sudievinti. O iš oarduotuvės ar iš turgaus grriau nepirkti, ns nežinia nei kaip auginti, nei kokioj stadijoj nuskinti.
ypac atveztus su pecicidais kurie neturi ir pomidoro skonio
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų