• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Net ir geriausiai šeimininkei praverčia naudingi patarimai. Kaip mūsų močiutės sako, nėra sugadinto patiekalo, tereikia žinoti vieną kitą paslaptį. Gaminant iš kiaušinių pravers žinoti vieną kitą gudrybę:

REKLAMA
REKLAMA

* Jei norite sužinoti, ar kiaušinis šviežias, įmeskite jį į vandens dubenį. Jei kiaušinis ne skęsta, o plūduriuoja, vadinasi, maistui naudoti jis netinkamas.

REKLAMA

* Trynius atskirti nuo baltymų lengviau, kai kiaušiniai šalti. Baltymus patariama plakti kambario temperatūros – putos bus puresnės.

* Jei tenka palaikyti šaldytuve kiaušinio trynius, užpilkite juos vandeniu – taip jie gali stovėti dvi–tris dienas. Vandeniu užpilti baltymai šaldytuve gali nesugesti net 10 dienų!

* Jei mušant kiaušinį įkrito gabalėlis lukšto, jį nesunkiai išgriebsite... kitu kiaušinio lukšto gabalėliu, nes jis suveiks kaip magnetas.

* Omletą kepkite tik ant vidutinio stiprumo ugnies. Jei kaitra bus per stipri, omletas iškeps kietas ir neskanus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų