REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Alaus darykla „Kalnapilis“ pristatė naują alų „Grand Select“. Kaip sako „Kalnapilio“ aludaris Ričardas Barakūnas, šis išskirtinis lageris skirtas įsimintino skonio ieškantiems alaus mėgėjams. Pasak jo, turtingą skonį, sodrią gintarinę spalvą ir išskirtinai standžią putą naujam alui suteikia kruopščiai atrinktos sudėtinės dalys: dviejų rūšių kilmingieji apyniai ir šimtaprocentinis miežių salyklas.

REKLAMA
REKLAMA

Ričardai, ką alui suteikia grynas, šimtaprocentinis, miežių salyklas?

Grynas miežių salyklas alaus skoniui ir spalvai suteikia sodrumo. Sodrus, tirštokas alaus pagrindas yra puiki terpė skleistis kilmingųjų apynių poskoniams. Pastaruosius, beje, dedame pačioje alaus gamybos pabaigoje, kad geriau išliktų ir atsiskleistų jų savybės.

REKLAMA

O kas yra kilmingieji apyniai? Jų būna ir nekilmingų?

Tiesą sakant, taip: būna karčiųjų apynių, aromatinių ir kilmingųjų. Pastarieji ypač vertinami aludarių bei alaus žinovų, nes turi daugiausia aromatinių savybių. Kilmingieji – tarsi aukščiausia apynių „lyga“ (juokiasi).

Kuo ypatingi jūsų pasirinkti kilmingieji apyniai?

Kilmingieji apyniai alui suteikia charakteringų, atpažįstamų bruožų. Galvojome apie alaus mėgėjus – kokių pojūčių jie tikisi priglaudę bokalą prie lūpų, tačiau kartu norėjosi ir nustebinti. Taip atradome vieno garsaus vokiečių aludario išvestus Spalter Select apynius ir nuostabius anglų apynius Brewers Gold. Mus šie apyniai sužavėjo savo poskoniais – džiovintų vaisių, įvairių uogų ir prieskoninių žolelių.

REKLAMA
REKLAMA

Tai reiškia, kad „Grand Select“ yra labai lengvo, gaivaus skonio?

Anaiptol. Dėl šių kilmingųjų apynių lagerio „Grand Select“ skonis kaip tik tapo sodrus ir turtingas. Jo puta gerokai standesnė nei įprasta. Tai ypač svarbu, nes puta užtikrina, kad alus taurėje ilgiau išliktų šviežias

Tai salyklas yra tarsi alaus pagrindas, o apyniai – pagardai?

Tikrai taip. Metaforiškai galima sakyti, kad salyklas yra tai, kas vandenį paverčia alumi – suteikia jam alaus skonį ir spalvą. O apyniai – tarsi prieskoniai, kurie pagardina, sustiprina skonį ir suteikia jam įvairių vienas po kito atsiskleidžiančių poskonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip manote, ar pamėgs lietuviai tokio išskirtinio skonio alų?

Esame tikri, kad mūsų kūrinys „Grand Select“ bus įvertintas alaus mėgėjų ir ras savo vietą rinkoje. Juk čia sudėjome ne tik geriausias žaliavas, tačiau ir daugiau nei 110 metų kauptas aludarystės žinias. Šis naujas alus yra puikus pasirinkimas tiems, kas nori tikrai įsimintino alaus.

Užsk. Nr. 3096

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų