REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasario pirmąjį sekmadienį, minėdami Pasaulio cepelinų dieną, senjorai Panevėžyje vaišinosi nemokamais cepelinais. Daugiau nei 600 porcijų – tiek sejorams cepelinų išvirė vienas restoranas.

Vasario pirmąjį sekmadienį, minėdami Pasaulio cepelinų dieną, senjorai Panevėžyje vaišinosi nemokamais cepelinais. Daugiau nei 600 porcijų – tiek sejorams cepelinų išvirė vienas restoranas.

REKLAMA

100 porcijų restoranas dovanojo pats, o dar virš pusės tūkstančio nupirko miestelėnai, įmonės. Tiesa, nemokamų cepelinų užteko ne visiems norintiems.

Dirbo nuo ankstyvo ryto

„Visą dieną dirbam. Nuo ankstyvo ryto, sukam, tapšnojam ir darom.“

O pritapšnoti reikia išties nemažai – virš 600 porcijų. Tiek šis restoranas Panevėžyje pasiruošęs pavaišinti senjorų cepelinais. Kulinaras juos ruošia pagal jau patikrintą receptą.   

„Bulvių, mėsytės, pipiriukų, druskytės ir meilės“, – sakė restorano „Vasaris“ kulinaras Paulius.

Tad jau nuo vidurdienio senjorai, kas po mišių, kas iš namų rinkosi į restoraną nemokamų cepelinų.

REKLAMA
REKLAMA

„Kažkaip keista, sakau, dykai neįpratus valgyti, nei gerti“, – juokiasi Rasa.

„Sužinojom, sakom, važiuojam, pasižiūrėsim į žmones ir pasinaudosim ta proga pensininkams“, – pridūrė Albina.

REKLAMA

„Kad neužmiršta tų pensininkų, garbingų žmonių, nusipelnėm kaip sako gyventi geriau“, – sakė Marija.

„Labai mėgstu. Lietuviškas, sena,  kaip ir mes, toks patiekalas“, – kalbėjo Birutė.

„Kas čia taip dovanoja šiais laikais už ačiū, labai keista. Norėtume žinot, kas čia tas dovanotojas“, – tikino Genė.

O dovanotojų šiemet visas būrys. 100 porcijų cepelinų išvirė restoranas savo sąskaita, o dar virš pusės tūkstančio porcijų senjorams nupirko miestelėnai, įmonės.

Pavyzdžiui, vienas ūkininkas prisidėjo savaip – dovanojo du maišus bulvių, o jų prireikė išties nemažai.

REKLAMA
REKLAMA

„Virš 150 kg bulvių jau sunaudojom, gal apie 30 kg spirgučiam viso gėrio pagardams gaminti, grietinės net nebeskaičiuojam tegul kabina saujom šaukštais senjorai, mėsos virš 30 kg. Skaičiai tokie nekasdieniai“, – pasakojo restorano „Vasaris“ vadovė Miglė Gruzdenė.

„Kaip smagu, atrodo, nusipirktum, bet kaip įdomu, aš specialiai atėjau, galvoju, pabendraut, žmonių tiek daug. Labai smagu“.

„Po vieną gyvenam, nebeapsimoka virti jau, labai daug darbo su cepelinais“, – teigė Vanda.

„Mėgstu, mėgstu, lietuviškas valgis, kas gi jų nemėgsta“, – kalbėjo Pranė.

„Mažiukai, dailūs, užtenka žmogui sočiai sočiai. O dar už dyką aš galiu ir susimokėti, aš turiu tų kapeikų, pensiją gaunu gerą“, – kalbėjo Aldutė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau ne visiems cepelinų dieną pavyko jų paskanauti nemokamai.

Restorano vadovė sako ir pati nesitikėjusi, kad susirinks tiek valgytojų. Nors šiais metais nemokamų porcijų paruošė dvigubai daugiau nei pernai.

„Patys ir nestikėjom, kas čia vyksta, mes net pagal laiką srautą skirstėm, kad nereikėtų senjorams laukti eilėje stoviniuoti.

Visiems norintiems pavalgyti neužteko, bet tikimės kitų metų iniciatyva dar kažką įdomaus atneš“, – pridūrė M. Gruzdenė.

Kiti gi, kadangi jau išsiruošė, tai cepelinų dieną atšventė patys susimokėję.

„Nebrangiai, va, už tris porcijas sumokėjau 9 eurus, vienam žmogui 3 eurai gaunasi“, – kalbėjo Vytautas.

Per pusantro šimto porcijų cepelinų iškeliavo vienišiems, ligotiems senjorams į namus.

tv3.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų