• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui veganiškas šios savaitės patiekalas.

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui veganiškas šios savaitės patiekalas.

REKLAMA

Puiki idėja greitai vakarienei ar pietums be galo skanūs ir lengvai paruošiami baltymingi sviestinių pupelių burgeriai!

4 paplotėliams reikės: Skardinės sviestinių pupelių; 1 vidutinio raudono svogūno; 23 skiltelių česnako; 1/3 stiklinės džiūvėsėlių; Druskos ir pipirų pagal skonį; Petražolių (geriau šviežios, bet tinka ir džiovintos). Jei mėgstate aštriau, šaukštelio aštraus padažo (galima naudoti tabasco arba sriracha iš bėdos, bet šiam receptui naudotas ir rekomenduojamas @kaunas_sauce habanero ir morkų padažas).

1. Nuplautas pupeles smulkiai sutrinti su šakute, kad masė būtų vientisa, bet vis dar su gabaliukais

2. Į pupeles supilti džiūvėsėlius, smulkiai supjaustytą svogūną, smulkintą česnaką, druską ir pipirus, petražoles, ir naudojamą padažą. Viską gerai išmaišyti iki vientisos masės.

REKLAMA
REKLAMA

3. Iš masės suformuoti apie 4 paplotėlius, priklausomai nuo naudojamų bandelių formos, ir kepti keptuvėje ant aliejaus ant vidutinės ugnies po 7 minutes iš abiejų pusių.

REKLAMA

Burgerius galima gardinti kuo tik sugalvojate, bet rekomenduojame pomidorus ir salotas, jalapeno pipirus, veganišką majonezą ir garstyčias, ir veganišką čederio sūrį.

Skanaus!

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų! Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @beveik_vegan.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų