REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialdemokratai išsirinko frakcijos seniūną – balsų dauguma lėmė, kad rinkimus pralaimėjo partijos pirmininkas Gintautas Paluckas. Partijos senbuviui Algirdui Sysui teko pergalė.

Socialdemokratai išsirinko frakcijos seniūną – balsų dauguma lėmė, kad rinkimus pralaimėjo partijos pirmininkas Gintautas Paluckas. Partijos senbuviui Algirdui Sysui teko pergalė.

REKLAMA

Už jo kandidatūrą trečiadienį balsavo 7 būsimosios frakcijos nariai, už G. Palucką – 6. Seniūnas išrinktas vieniems metams. Tryliktajame Seime socialdemokratai turės 13 mandatų.

Sysas frakcijos seniūnas, į Seimo vicepirmininkus teikiamas Paluckas

LSDP pirmininkas G. Paluckas, frakcijos sprendimu, teikiamas užimti Seimo vicepirmininko postą.

„Mes sprendėme klausimą kompleksiškai ir žiūrėjome, kas ką gali geriausiai nuveikti Seime ir atstovauti socialdemokratinę programą ir mintį. Demokratiškai normaliuoju  būdu buvo nuspręsta, kad A. Sysas užims frakcijos seniūno pareigas.

Tuo tarpu, aš esu siūlomas į Seimo vicepirmininko pareigybę – toks yra sprendimas“, – po pasitarimo Seime žurnalistams sakė G. Paluckas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasiteiravus, kodėl frakcijos seniūnas kartu negali būti ir Seimo vicepirmininku, G. Paluckas atsakė, kad tai blogas sprendimas: „Prastas sprendimas sudėti visus kiaušinius į vieną krepšelį ir užsėsti vienu užpakaliu visas kėdes. Yra siūlymas (į vicepirmininko postą – aut. past.), ar jis sulauks kitų Seimo frakcijų palaikymo, niekas nežino“.

REKLAMA

A. Sysas neatsakė į klausimą, ar šiandieninis balsavimas parodė, kad G. Paluckas gali nebeturėti partijos pasitikėjimo kaip lyderis. Pasak A. Syso, šį klausimą partija spręs maždaug po mėnesio tarybos posėdyje ir dar vėliau partijos suvažiavime. Pats A. Sysas teigia, kad į partijos pirmininko postą nepreteduos.

Iš frakcijos kolegų nejaučia nepasitikėjimo, o partijoje pasitikrins

Paklausus apie atsistatydinimą iš partijos pirmininko pareigų, apie kurį prakalbo ir A. Sysas, G. Paluckas atsakė, kad tai „ateities partijos vidaus klausimai“.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai yra normali demokratinė procedūra. Mes turime skirtingas nuomones dėl partijos tolimesnės raidos ar žingsnių.

Aš į nieką įsikabinęs nesilaikau. Tai priklauso nuo to, ar partijos primininkas, ta kryptis, kuri yra deklaruojama turi pasitikėjimą partijos viduje, ar ne. Tuos klausimus nustatyta tvarka mes spręsime ir darysime išvadas. Partijos pasitikėjimą aš pasitikrinsiu slaptu balsavimu, tvarkingai ir nuo to priklausys, kaip toliau elgsiuosi aš ir partija.

Iš savo kolegų, iš savo frakcijos, aš tikrai nejaučiu jokio nepasitikėjimo, nes mes kalbėjome atvirai, demokratiškai ir priimėme sprendimą. Partijos pasitikėjimą aš pasitikrinsiu, kai bus organizuojamas mūsų tarybos posėdis“, – sakė G. Paluckas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sysas: „Jokio maišto tarp mūsų nėra“

Naujienų portalui tv3.lt A. Sysas teigė, kad seniūnas išrinktas vieniems metams, o po metų keisis. Jis aiškino, kad jokio maišto ar konfliktų jų frakcijoje nėra.

„Jokio maišto tarp mūsų nėra. Buvo normalūs rinkimai ir pasirinko. Tylėjimas nieko neduoda – reikia aiškiai pasakyti, kur buvo padarytos klaidos ir ką reikia daryti toliau.

Seniūno pozicija – tai darbas frakcijoje ir reikia žinoti tam tikrą specifiką. Tai asmuo, kuris aptarnauja frakciją, nes turi dalyvauti valdyboje, seniūnų sueigose ir derinti visus einamuosius klausimus“, – sakė A. Sysas.

Pasak jo, po metų naujieji Seimo nariai įgaus daugiau žinių ir pasitikėjimo, kaip veikia parlamentas ir galės puikiai pakeisti jį.

REKLAMA

Mano, kad Paluckas turėtų atsistatydinti ir užleisti vietą kitam

Pasak A. Syso, po pralaimėtų Seimo rinkimų G. Paluckas tai turėjo pripažinti, atsistatydinti, o vietoje jo partijai laikinai vadovauti vienas iš dabartinių pavaduotojų. Tik po to jis galėjo pretenduoti į frakcijos seniūno poziciją.

„Visi suprantame, nežinau, ar kas dar nesuprato – mes pralaimėjome rinkimus ir pirmininkas (G. Paluckas – aut. past.) pralaimėjo.

Pirmoji politikos taisyklė, jei pralošei, kaip vadovas turi užleisti vietą, atsistatydinti. Po to tik kalbėti toliau. Jei bičiuliai mato, kad gali vadovauti toliau, tuomet turi būti priimamas sprendimas“, – kalbėjo A. Sysas.

REKLAMA

Sysas sako, kad gali vadovauti: „Dar nepasiekiau Trumpo ir Bideno amžiaus“

Anot jo, vien Palucko kaltinti negalima, nes partija pati jį pasirinko. Jis mano, kad G. Paluckas turėtų užleisti vietą kitam žmogui, kuris socialdemokratus pakeltų į viršų.

„Paluckas šakėmis neužėmė šios vietos, mes patys jį pasirinkome ir išrinkome. Mes tikėjomės, bet gyvenimas parodė, kad nieko nesigavo.

Mes pralošėme ne tik miestus, bet ir rajonus daugiau. Kas pralošė rinkimus, turėtų gulti „ant dugno“ ir leisti kitiems pabandyti vadovauti, kad rezultatai pradėtų judėti į viršų, o ne į apačią.

Aš juokauju, kad aš dar nepasiekiau Trumpo ir Bideno amžiaus, jei aš per senas, tai tegul renka kitą“, – apie savo galimybes juokaudamas kalbėjo A. Sysas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bijo, kad iš socialdemokratų liks tik prisiminimas

Pasak A. Syso, socialdemokratai „nepasimoko iš savo klaidų“ ir vis lipa ant to paties grėblio.

„Ankstesnėje kadencijoje Algirdas Butkevičius neatsistatydino iškart. Po to, lyg tai atsistatydino, bet toliau vadovavo. Rezultatą turime – tai šiandieninė situacija. Nelabai norėčiau, kad tos situacijos kartotųsi.

Jei mes užmerksime akis ir įkišę galvą į smėlį sakysime, kad viskas gerai, nedarysime jokių išvadų – tai gali būti labai nemaloni pabaiga.

Tą kairiosios politikos nišą užims populistai – valstiečiai ar dar kažkas. Iš socialdemokratų liks tik prisiminimas. To tikrai nenorėčiau“, – sakė A. Sysas.

Trečiadienį Seime susirinkę naujos socialdemokratų frakcijos nariai taip pat pasitarė dėl dalyvavimo Seimo komitetuose, dėl tolimesnių frakcijos darbų.

Prisiminkite, ką Paluckas kalbėjo po Seimo rinkimų:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų