REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Puota viruso metu – karantino išvakarėse Klaipėdos verslininkai kavinių ir barų lankytojams surengė „Paskutinę vakarienę“. Verslininkai koronaviruso akivaizdoje kvietė žmones atšvęsti kavinių ir restoranų uždarymą su trenksmu.

Puota viruso metu – karantino išvakarėse Klaipėdos verslininkai kavinių ir barų lankytojams surengė „Paskutinę vakarienę“. Verslininkai koronaviruso akivaizdoje kvietė žmones atšvęsti kavinių ir restoranų uždarymą su trenksmu.

REKLAMA

Tuo tarpu nauji koronaviruso atvejai šalyje pasiekė dar neregėtas aukštumas – per parą patvirtinti net 1972 nauji COVID-19 atvejai, užfiksuotas ir didžiausias iki šiol mirčių skaičius – net 11. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai neabejoja, kad po uostamiestyje surengto vakarėlio sergančiųjų skaičius šalyje nesumažės net ir per karantiną.

Karantino išvakarėse Klaipėdos barai buvo pilnutėliai žmonių. Koronaviruso akivaizdoje sausakimšose kavinėse ir restoranuose tautiečiai ne tik pasitinka oficialiai tris savaites šalyje truksiančius suvaržymus, bet ir švenčia gimtadienius, nerūpestingai su draugais, traukdami dūmą dalijasi vienu ir tuo pačiu kaljanu. Kai kuriems tautiečiams raginimai susilaikyti nuo susibūrimų – nė motais.

REKLAMA
REKLAMA

Karantiną pasitiko su trenksmu

„Tai pasiėmiau laisvą ir dabar keliaujame po barus. Tiek ir žinių. – Daug žmonių? – Šiaip, taip, visi barai beveik pilni. Nebijot? Ne, kas ta korona tiki – baikit juokus“; „Draugai yra, sakė, kad vietų visai nėra, tai mes dar einame, tikimės, kad pakliūsime prisėsti, tai pažiūrėsime. Nebijot? – Ne, didelės baimės nėra“; „Pasėmiau maisto išsinešimui, o neisiu dėl to, kad tiesiog saugau save ir kitus“;„Kavytę norime išgerti. Į barus eisite? – Ne, namie.“ „Korona, jeigu mes laikomės visų apsaugos priemonių, ko šiuo metu aš nesilaikau…galėtumėte nufilmuoti mano kolegą, jisai laikosi. Aš laikausi tik tuomet, kuomet kiti aplinkiniai laikosi“ – tokiais pastebėjimais dalinosi klaipėdiečiai.

REKLAMA

Nepaisant didėjančio sergančiųjų skaičiaus, Klaipėdos barai ir kavinės nusprendė karantiną pasitikti su trenksmu. Verslininkai lankytojus vaišino putojančiu vynu, desertais, viliojo nuolaidomis. Klaipėdoje įsikūręs baras „Gaisrinė“ karantino išvakares pavadino „Paskutiniu iškvietimu“ ir kvietė žmones atšvęsti kavinių, restoranų ir barų uždarymą.

„Tai tiesiog yra proga žmonėms susirinkti ir atšvęsti barų uždarymą prieš karantiną. Yra proga žmonėms, kurie švenčia savo gimtadienius, tai atšvęsti šiandien, susirinkti su draugais ir gauti aptarnavimą“, – aiškino Klaipėdos laisvalaikio asociacijos pirmininkas Jevgenijus Sokolovas.

REKLAMA
REKLAMA

Naujų atvejų – arti 2 tūkst.

O tuo tarpu užsikrėtusiųjų žmonių skaičius kasdien kopia į viršų. Per vakar dieną Lietuvoje patvirtinti net 1972 nauji koronaviruso atvejai ir 11 mirčių. 397 atvejai – registruoti Vilniaus, 317 – Kauno, 115 Klaipėdos apskrityse.

Tad tokias verslininkų iniciatyvas karantino išvakarėse paminėti barų uždarymą, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai vadina absoliučiai neatsakingomis.

„Vartojamos ne tik sultys ar vanduo, žmonės atsipalaiduoja, tai tikrai sudaro terpę ir galimybę plisti virusui ir jei jų tarpe būtų vienas sergantis, tai ne tik dalyvius gali užkrėsti, bet ir tuos pačius darbuotojus, kurie ten dirba. Tai tokie veiksmai mūsų nuomone yra netoleruotini“, – sakė Klaipėdos departamento direktorius Raimundas Grigaliūnas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš beveik 2 tūkstančių per praėjusią parą nustatytų naujų koronaviruso atvejų, 256 atvejų užsikrėtimo aplinkybės nėra žinomos.

Kurį laiką sergamumo mažėjimo nematysime

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro epidemiologė Daiva Razmuvienė tikina, kad šiuo metu plečiasi židiniai gydymo įstaigose, slaugos ligoninėse ir fiksuojami šeiminiai protrūkiai. Pasak epidemiologės, artimiausias dvi karantino savaites sergančiųjų skaičiai nemažės vien dėl to, kad žmonės prieš karantiną dar nusprendė pasilinksminti.

„Dabartiniu metu žmonės, kurie užsikrės ar užsikrėtė, jų rezultatus matysime jau šio karantino metu. Penkių, dešimties ar keturiolikos dienų laikotarpyje. Reiškia, jeigu mes turime tris karantino savaites, tai kažkur dvi savaites karantino laikotarpio, dešimt, keturiolika dienų tikrai nematysime sergamumo mažėjimo“, – kalbėjo epidemiologė.

Per vakar dieną užfiksuotas ir iki šiol didžiausias mirčių skaičius – iš viso 11 mirčių nuo koronaviruso. 5-ios iš jų registruotos Kauno apskrityje. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, mirusiųjų amžius siekia nuo 50 iki 99-erių metų. Visi asmenys turėjo lėtinių ligų. Nuo COVID-19 Lietuvoje iš viso mirė 203 asmenys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų