• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Tam tikrų maisto produktų netoleravimas gali sukelti daugybę nemalonių simptomų – virškinimo sutrikimus, galvos skausmą, niežėjimą, bėrimus ir svorio praradimą. TV3 laidoje „Kviečiame daktarą“, profesorius Alvydas Unikauskas papasakojo, kodėl atsiranda ši problema.

Tam tikrų maisto produktų netoleravimas gali sukelti daugybę nemalonių simptomų – virškinimo sutrikimus, galvos skausmą, niežėjimą, bėrimus ir svorio praradimą. TV3 laidoje „Kviečiame daktarą“, profesorius Alvydas Unikauskas papasakojo, kodėl atsiranda ši problema.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Netoleravimą išdavė testas

Deividas iš Marijampolės klausia: „Sveiki, turiu klausimą apie maisto netoleravimą. Esu 27 metų ir pradėjau netoleruoti įvairių produktų: pieno, mėsos, kviečių. Galiu valgyti tik salotas, kiaušinius, žuvį. Atlikau maisto netoleravimo testą. Norėčiau sužinoti, kodėl žmogus taip staiga pradeda netoleruoti maisto, kai anksčiau tai valgydavau. Suvalgius netinkamo maisto, skauda galvą kelias dienas.“

REKLAMA

Profesorius sako, kad mūsų žarnyne yra apie 80 proc. visos imuninės sistemos. Jeigu viskas funkcionuoja tinkamai, maistas virškinamas gerai, imuninė sistema į maistą žiūri, kaip į savo draugą ir pavalgę jaučiamės gerai.

„Vis dėlto, kartais susidaro situacija, kai žmogus nuolatos valgo panašų maistą, tuomet imuninė sistemą į tuos produktus ima žiūrėti kaip į priešą. Tai sukelia žarnyne atsiradęs pralaidumas ir atsiranda tam tikrų maisto produktų netoleravimas“, – aiškina A. Unikauskas.

Laida „Kviečiame daktarą!“ – šeštadieniais, 11.30 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų