• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Atėjus vėsesniam metų laikui, kai ir akys, ir skrandis prašosi šiltesnio ir sotesnio maisto, o po vos pasibaigusio „bikinio sezono“ protas dar skatina susilaikyti nuo kaloringesnio maisto, vienas iš geriausių pasirinkimų – moliūgų sriuba.

 Atėjus vėsesniam metų laikui, kai ir akys, ir skrandis prašosi šiltesnio ir sotesnio maisto, o po vos pasibaigusio „bikinio sezono“ protas dar skatina susilaikyti nuo kaloringesnio maisto, vienas iš geriausių pasirinkimų – moliūgų sriuba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dabar šio gėrio galima rasti visur. Ir nors iš moliūgų galima pagaminti begalę įvairiausių patiekalų ir netgi panaudoti desertams, mano tradicinis ir pirmas pasirinkimas – sriuba. Nesu sriubų mėgėja, bet moliūgų – labai patinka ir šis paprastas patiekalas dažnas svečias ant mano stalo.

REKLAMA

Moliūgas yra ypatingai dėkinga daržovė, ja praturtinta dieta atėjus šaltajam metų laikui rekomenduojama dietologų dėl mažo kaloringumo ir daug naudingų medžiagų. Galima daug liaupsinti šią rudens gėrybę – naudinga ir cholesteroliui mažinti, ir odai gražinti. Jei paprastai –100 g turi vos 23 kcal. Aritmetika paprasta. Gaminimas irgi greitas ir nesudėtingas.

REKLAMA
REKLAMA

Ingredientai gali būti įvairūs. Mėgstu ją gaminti su džiovintais grybais, maišydama su kitomis daržovėmis – paprikomis, morkomis (su morkomis ji tampa šiek tiek saldesnė). Šįkart gaminsiu su konservuotais pomidorais.

Ingredientai:

* Pusė nedidelio moliūgo (apie 1-1,5 kg) * Skardinė konservuotų pomidorų * Čili pipiras (su sėklytėmis, jei mėgstate aštriau) * Pora svogūnų * Keletas šaukštų sviesto * Alyvuogių aliejus * Druska ir pipirai

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sultiniui:

* Svogūnas * Pora morkų * Keletas lauro lapelių ir nesmulkintų pipirų

Susmulkinkite kubeliais moliūgą, paskleiskite aliejumi pašlakstytoje skardoje ir pakepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 20-30 minučių.

Kol kepa moliūgas, užvirinkite keletą litrų vandens, sudėkite perpjautą svogūną, stambiai supjaustytas morkas, lauro lapelius ir pipirus.

REKLAMA

Dideliame puode išlydžius keletą šaukštų sviesto, sudėkite smulkintus svogūnus, pakepinkite, kol suminkštės, suberkite smulkintą čili pipirą. Iškepus moliūgo gabalėliams, suberkite ant kepintų svogūnų (supikite kartu ir atsiradusį skystį), įpilkite konservuotus pomidorus ir užpilkite šviežiu daržovių sultiniu, kad apsemtų.

Pagardinkite druska ir pipirais. Po 15-20 virimo sutrinkite trintuve ir patiekite sriubą. Pagardinimui siūlau pabarstyti kepintomis moliūgo sėklomis. Jei mėgstate prieskoningesnius patiekalus, sriubai verdant įberkite truputį sutrinto muskato riešuto ar kardamono.

Maisto tinklaraštininkė 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų