• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasarą ypač norisi mėgautis skaniais ir daug naudingų medžiagų turinčiais vaisiais. Ananasai – daugelio mėgstamas pasirinkimas, tačiau išsirinkti tobulo skonio ir prinokusį ananasą prekybos centre gali tapti tikru iššūkiu. Laimei, yra keli paprasti būdai, kurie gali padėti tai padaryti.

Vasarą ypač norisi mėgautis skaniais ir daug naudingų medžiagų turinčiais vaisiais. Ananasai – daugelio mėgstamas pasirinkimas, tačiau išsirinkti tobulo skonio ir prinokusį ananasą prekybos centre gali tapti tikru iššūkiu. Laimei, yra keli paprasti būdai, kurie gali padėti tai padaryti.

REKLAMA

Įvertinkite spalvą

Pirkdami ananasus prekybos centre būtinai ieškokite turinčių gyvybingų ir sveikų žalių lapų, kurie laikomi gaivumo ženklu. Idealiu atveju išorė turėtų turėti žalsvai geltoną atspalvį, kuris gali parodyti, kad vaisius visiškai prinokęs, rašoma healthline.com.

Taip yra todėl, kad subrendę ananasai lėtai keičiasi nuo žalios iki geltonos. Tačiau kai kuriais atvejais žali ananasai taip pat gali būti prinokę, todėl svarbu atsižvelgti ir į kitus faktorius.

Vaisių pauostykite

Vienas geriausių būdų sužinoti, ar ananasai prinokę, yra juos pauostyti. Prinokę ananasai paprastai turi saldų kvapą apačioje, tiesiai prie vaisiaus pagrindo. Jei ananasai neturi jokio kvapo, tai gali reikšti, kad jie nėra visiškai prinokę. Kita vertus, jei kvapas yra labai aštrus, tai dažnai rodo, kad ananasai gali būti pernokę.

REKLAMA
REKLAMA

Pabandykite įspausti

Dar viena gudrybė, leidžianti pažiūrėti, ar vaisius pakankamai prinokęs, pabandyti jį švelniai paspausti. Jei ananasas prinokęs, jis pasiduos spaudimui, o jei įspausti nepavyksta, vaisius greičiausiai dar nėra visiškai prinokęs.

REKLAMA

Įvertinkite svorį

Ananasų svorio patikrinimas gali būti veiksminga strategija, padedanti įvertinti, ar vaisius prinokęs. Ieškokite ananasų, kurie yra sunkoki, nes tai dažnai reiškia, kad jie yra prinokę. Daugeliu atvejų sunkūs ananasai yra ženklas, kad jie sultingesni, todėl greičiausiai bus saldesni ir skanesni.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų