• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Sotus apkepas, kuriam tereikia labai paprastų ingredientų. Pagaminimas taip pat nėra sudėtingas, o laiko atžvilgiu užtruksite trumpiau, jeigu bulves išsivirsite iš anksto. Tuomet teliks pasigaminti vištieną su padažu, sutarkuoti sūrį, bulves, susluoksniuoti apkepo ingredientus kepimo inde ir kepti orkaitėje. Be to, apkepo ingredientus galite keisti pagal savo skonį, ar pagal tai, ką turite šaldytuve“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.

„Sotus apkepas, kuriam tereikia labai paprastų ingredientų. Pagaminimas taip pat nėra sudėtingas, o laiko atžvilgiu užtruksite trumpiau, jeigu bulves išsivirsite iš anksto. Tuomet teliks pasigaminti vištieną su padažu, sutarkuoti sūrį, bulves, susluoksniuoti apkepo ingredientus kepimo inde ir kepti orkaitėje. Be to, apkepo ingredientus galite keisti pagal savo skonį, ar pagal tai, ką turite šaldytuve“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.

REKLAMA

Reikės: 300 g vištienos krūtinėlės; 250 g pievagrybių; 2 didelių bulvių; 250 ml pieno; 150 ml riebios grietinėlės (35 % riebumo); 1 vidutinio dydžio svogūno; 120 g fermentinio sūrio (mėgstamiausio); 4 valg. š. saulėgrąžų ar alyvuogių aliejaus; 1 valg. š. miltų; 1 arb. š. druskos; 1/3 arb. š. juodųjų pipirų.

Bulves išverdame su lupyna, paliekame visiškai atvėsti. Po to nulupame ir sutarkuojame smulkia tarka, atidedame į šalį. Vištienos krūtinėlę supjaustome mažais kubeliais.

REKLAMA
REKLAMA

Keptuvėje įkaitiname 2 valg. š. aliejaus ant aukštesnės vidutinės ugnies. Sudedame vištieną ir kepiname, kol gabalėliai gražiai apskrunda. Tada išimame iš keptuvės ir atidedame į šalį. Nulupame svogūną, susmulkiname. Pievagrybius supjaustome griežinėliais.

REKLAMA

Orkaitę įkaitiname iki 200 C. Keptuvėje įkaitiname 2 valg. š. aliejaus ant aukštesnės vidutinės ugnies. Sudedame svogūną ir pievagrybius, kepiname, kol šie šiek tiek suminkštėja.

Į tą pačią keptuvę sudedame vištienos gabalėlius, išmaišome, suberiame miltus, išmaišome ir pakepiname 1 min. Tada supilame grietinėlę ir pieną, gerai išmaišome ir kaitiname ant vidutinės ugnies, kol padažas sutirštėja, vis pamaišome. Sūrį sutarkuojame smulkia tarka.

Į kepimo indą sudedame vištieną, išlyginame paviršių, sudedame sutarkuotas bulves, užberiame sūriu ir pašauname į įkaitintą orkaitę. Kepame 30 min., kol sūris vos vos apskrunda. Skanaus!

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų