• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užsisakydami užkandžius prie alkoholinių gėrimų dažnai nesusimąstome, kad kai kurių produktų vertėtų vengti. Tačiau netinkami maisto ir alkoholio deriniai gali užkirsti kelią maistinių medžiagų įsisavinimui ir netgi sukelti refliuksą bei pilvo pūtimą.

Užsisakydami užkandžius prie alkoholinių gėrimų dažnai nesusimąstome, kad kai kurių produktų vertėtų vengti. Tačiau netinkami maisto ir alkoholio deriniai gali užkirsti kelią maistinių medžiagų įsisavinimui ir netgi sukelti refliuksą bei pilvo pūtimą.

REKLAMA

Niekas nenori vakarėlio baigti su skaudančiu pilvu ar net pykinimu. Kiekvieną kartą prieš vartojant tam tikrus gėrimus reikėtų gerai apgalvoti ar jie dera su tam tikru maistu. Pateikiame kelis variantus, kurie niekuomet nebus geras derinys bei ko reikėtų vengti vartojant alkoholinius gėrimus.

Pupelės ir raudonas vynas

Neretai šalia vakarienės mėgstama įsipilti raudonojo vyno taurę. Tačiau, jeigu jūsų patiekalas yra pagamintas iš pupelių ar lęšių, turėtumėte vengti šio derinio.

Pupelėse arba lęšiuose yra daug geležies, kurios organizmas negali pasisavinti tuo metu, kai yra vartojamas raudonas vynas.

REKLAMA
REKLAMA

Taip yra todėl, kad vyne yra junginiai, vadinami taninais, kurie trukdo įsisavinti šį mineralą.

Duona ir alus

Nors dažniausiai duonos gaminiai ar patiekalai yra neatsiejami šalia šalto bokalo alaus, tačiau yra liūdnų žinių – šis derinys taip pat yra nerekomenduojamas, kadangi gali sukelti stiprų pilvo pūtimą ir sunkumo jausmą.

REKLAMA

Taip nutinka todėl, kad abiejuose produktuose yra mielių. Skrandis paprasčiausiai negali vienu metu suvirškinti tokio didelio kiekio mielių, todėl tai gali sukelti virškinimo sutrikimus.

Sūrus maistas

Pasirodo, sūrus maistas taip pat nedera su alkoholiu. Dažnai šalia gėrimų norime užsisakyti keptų bulvyčių arba nachos traškučių, tačiau šiuose patiekaluose yra daug natrio, kuris gali pakenkti jūsų virškinimo sistemai, jeigu kartu vartosite ir alkoholį.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, sūrus maistas sukelia troškulį ir galiausiai gali nutikti taip, kad išgersite daugiau nei planavote.  

Pica su aštriu pomidorų padažu

Alkoholis lėtina skrandžio ištuštinimo procesą ir sumažina apatinė stemplės įtampą, o tai sukelia rūgšties refliuksą. Simptomai gali būti dar stipresni suvalgius picą su aštriu pomidorų padažu. Jame esantys rūgštūs pomidorai gali sukelti refliuksą ir rėmenį.

Vietoje to geriau valgykite bet kokią kitą picą, kurioje nėra pomidorų ir kuri nėra tokia riebi, rašoma timesofindia.indiatimes.com.

Šokoladas

Vartojant alkoholinius gėrimus taip pat reikėtų vengti ir šokolado, kofeino ar kakavos. Šie produktai irgi apsunkina skrandžio darbą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų