• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
Jūsų mieste nėra šios kebabinės? Tada jūs nesate valgę tikro kebabo (nuotr. Riebaus katino)

Niekaip nerasdavau atsakymo į klausimą: kodėl daugelis priešiškai nusistatę prieš kebabus. Nežinau kiek ilgai būčiau sukęs galvą ieškodamas atsakymo į šį klausimą, jei vienos personos, priešiškai nusistačiusios prieš kebabus, nebūčiau nusivežęs išbandyti kebabinės „Adana”.

11

Niekaip nerasdavau atsakymo į klausimą: kodėl daugelis priešiškai nusistatę prieš kebabus. Nežinau kiek ilgai būčiau sukęs galvą ieškodamas atsakymo į šį klausimą, jei vienos personos, priešiškai nusistačiusios prieš kebabus, nebūčiau nusivežęs išbandyti kebabinės „Adana”.

REKLAMA

P.s. Tikiuosi Katinienė nesupyks perskaičius šią apžvalgą ir supratusi, kad paminėdamas „viena persona” turėjau galvoje ją, nes jei supyks, vien kava į lovą ryte jos pykčio nebenuslopinsiu…

Gausus meniu

Tad kebabinė „Adana” ir Katinų desantas užlėkęs vėlyvų pietų persimetančių į vakarienę.

Meniu kuriuose atvaizduotos patiekalų nuotraukos labiausiai „kenkia” alkano kliento kišenei, nes matydamas vieną už kitą skanesnį patiekalą padarai užsakymą, kurio vėliau neišgali įveikti.

REKLAMA
REKLAMA

Panašiai nutiko ir mums šį kartą darant užsakymą – eilinį kartą protui vadovaujant alkiui užsakiau daugiau nei mes galėjome įveikti.

REKLAMA

Skirtingai nei kiti klientai, kurie padarę užsakymą, laukdami kol jis bus pagamintas vėpso pro langą į pravažiuojančius automobilius, aš mėgstu stebėti patiekalų gamybos procesą: kaip kepama mėsa ant žarijų ar kaip sukamas lavašas.

Užsakydamas čili troškinį pagalvojau, kad gal 5,00€ už troškinį kebabinėje kaina kiek ir didoka. Bet mintys apie „užlaužtą” kainą išgaravo vos pakabinau pirmus šaukštus tiršto troškinio.

REKLAMA
REKLAMA

Pamiršau paminėti gėrimus. Retai juos miniu, nes dažniausiai kebabinės gali pasiūlyti gazuotus limonadus, kuriuos jei ir perku, bet minėti apžvalgose nenoriu, nes tai gėrimai, kurie sveikatos mano nuomone neprideda.

Bet štai airaną gertą „Adana” kebabinėje jums pademonstruosiu. Žinoma jis toli nuo to airano, kurį pagamintą Turkijos restoranuose teko ragauti, bet bent organizmui jį geriant žalos nepadarysiu.

Pagrindiniai patiekalai

Vištienos sparneliai manau daugelio vaikų mėgstamiausia vištienos dalis. Ne išimtis ir mano sūnus – Katinukas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors porcija buvo didelė, bet sparneliai lėkštėje ilgai neužsibuvo, o pavalgęs šluostydamas riebaluotus pirštukus Katinukas žvelgdamas į mane murkiančiomis akytėmis ištarė: atvarome čia rytoj.

Ir tai geriausias įvertinimas jo valgytiems sparneliams.

O patiekalas „Turkiška lėkštė” su vištiena nudžiugino tuo, kad skirtingai nei kitose kebabinėse, be gruzdintų bulvyčių garnyrui kebabinė gali pasiūlyti ir kruopų. Šiuo atveju prie vištienos puikiai tiko bulgur kruopos.

REKLAMA

O kad sultinga ir neperkepusi vištiena manau pavyks jums įžiūrėti vienoje iš pateiktų nuotraukų.

Renkantis kebabus lavaše buvo galima užsakyti jautieną kartu su vištiena, bet nuo tokio didelio lavašo mane atkalbėjo Katinienė pasakydama, kad vištienos aš sau jau užsisakiau „Turkiškoje lėkštėje”.

Jei nebūčiau matęs kaip virtuvėje dirbanti mergina suka mano užsakytą lavašą, tai jį išvyniojęs ir pamatęs tuštoką jo viršų būčiau nuliūdęs, bet žinodamas kokią mėsos juostą ji susuko paskubėjau valgyti ir po kelių kąsnių prisikasiau prie mėsos.

REKLAMA

Tad jei mėgstate jautieną, būtinai rekomenduoju paskanauti šio kebabo lavaše.

Katinienės tos dienos pasirinkimas buvo traški vištiena. Ir tik tada kai jai užsiminiau apie jos skaičiuojamas suvalgytas dienos kalorijas, gavau paskanauti gabaliuko vištienos.

Traški paniruotė, neišsausėjus bekepant paukštieną man skani buvo net be padažo.

Buvome sotūs ir laimingi, bet užsakydamas baklavos norėjau ne tik palepinti savo šeimą, bet ir panervinti heiterius, kurie galės vėl spėlioti klausdami,-  kur jiems tiek telpa.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gal iš pirmo žvilgsnio baklavos kaina ir išgąsdins jus, bet neskubėkit apie aukštą kainą kalbėti tol kol nepaskanausite šio deserto.

Pateikė įvertinimą

Reziumuoju. Labai gaila, kad panašių kebabinių Lietuvoje vargu ar rasi net su žiburiu pasišviesdamas. Daugelio kebabinių savininkai bandydami prisivilioti klientus susikoncentravę į mažas kainas visiškai pamiršo kebabų kokybę.

Iš čia ir ta pigi šaldyta pusfabrikačių mėsa, pigūs padažai ir daržoves pagrinde atstojantis kinietiškas kopūstas.

REKLAMA

Aš asmeniškai, kaip šiuo atveju, sumoku kiek brangiau už patiekalus kebabinėje, bet valgydamas mėgaujuosi maistu.

Tad vertindamas kebabinę „Adana” 5/5 noriu palinkėti kiekvienam Lietuvos miestui po panašią kokybę siūlančią kebabinę, kuri užsirašiusi ant pastato fasado tekstą – turkiški kebabai tikrai nepadarys gėdos Turkijai.

Ir jei važiuosite į šią kebabinę skanauti kebabų ar kitų čia gaminamų patiekalų nepamirškite pasiimti vaikų, nes čia juos vaišina saldainiais. Tiesa ne visus, o tik tuos, kurių tėveliai kažką pirko šioje kebabinėje.

Adana – Turkiški kebabai

Rasytės g. 48124 Kaunas

Video apžvalga

Šaltinis: Riebus katinas, riebuskatinas.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų