• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia keliones po Lietuvą ir lankosi įvairiuose ūkiuose. Šįkart Gian Luca lankėsi Širvintose pas ūkininkę Eglę ir parodė, kaip pasigaminti duonos pyragą su cukinijomis, kumpiu ir mocarela.

40

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia keliones po Lietuvą ir lankosi įvairiuose ūkiuose. Šįkart Gian Luca lankėsi Širvintose pas ūkininkę Eglę ir parodė, kaip pasigaminti duonos pyragą su cukinijomis, kumpiu ir mocarela.

REKLAMA

Sekmadienį Širvintose pas „Sofos“ ūkio įkūrėją ir puoselėtoją Eglę apsilankęs Gian Luca ten aptiko ne tik įprastų gėrybių, bet ir įdomių augalų, tarp kurių – rožinės pupelės ir tomatilai.

Čia netrūksta ir daržo karalienių cukinijų. Šefas išdavė, kad valgomi ir cukinijų žiedai – tai tikras delikatesas, dar neatrastas tautiečių.

„Tik prisiminkite, kad cukinijų žiedai būtinai turi būti nuskinami iš pat ryto, kai yra atsivėrę. Vėliau, jei yra per karšta, jie užsidaro ir tada tik lūžta – su jais nebegalima nieko padaryti“, – patarimą davė Gian Luca.

REKLAMA
REKLAMA

Apžiūrėjęs Eglės ūkyje auginamas gėrybes, garsusis šefas pagamino ypatingą pyragą, kokio dar, greičiausiai, nebuvote ragavę.

REKLAMA

Duonos pyragas su cukinijomis, kumpiu ir mocarela

Reikės: Toste PROTEIN duonos; 1 vnt. didelės cukinijos; 150 ml pieno; 5 kiaušinių; 200 g virto kiaulienos kumpio; 2 vnt. mocarelos; 100 g parmezano; druskos; pipirų; petražolių.

Cukiniją supjaustome plonais žiedeliais ir dedame ant grilio. Kubeliais susmulkiname duoną ir beriame į dubenį. Užpilame pienu ir leidžiame išbrinkti, pagardiname druska ir pipirais. Mušame kiaušinius ir gerai išmaišome masę.

Kepimo formą patepame sviestu ir dedame pirmąjį sluoksnį duonos masės.  Ant jo dedame apkepintus cukinijų griežinėlius. Ant cukinijų dedame virto kumpio ir mocarelos. Uždengiame likusia duonos mase, o ant jos dedame dar vieną smulkintą mocarelą ir parmezaną. Grilyje kepame apie 20 minučių ir atvėsus papuošiame petražolėmis. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų