• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Jau nepamenu kada paskutinį kartą buvau dariusi daržovių mišrainę žiemai. Šiais metais kažkaip jų vėl panorau. Tad startuoju su agurkų ir pomidorų mišraine. O jūs dar tęsiate konservavimo darbus?“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

„Jau nepamenu kada paskutinį kartą buvau dariusi daržovių mišrainę žiemai. Šiais metais kažkaip jų vėl panorau. Tad startuoju su agurkų ir pomidorų mišraine. O jūs dar tęsiate konservavimo darbus?“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

REKLAMA

 

Iš 2 normų išeina 6 – 0,7 ir 1 – 0,5 l stiklainiai. Užtruksite daugiau nei 1 val: 1 kg nepernokusių pomidorų; 0,5 kg agurkų; 0,5 kg svogūnų; 100 g acto; 0,5 st cukraus; 1 v. š. druskos; 0,5 st aliejaus.

Agurkų ir pomidorų mišrainė

Daržoves nuplauname. Pomidorus supjaustome skiltelėmis, agurkus griežinėliais, svogūnus žiedais. Viską sumaišome kartu su actu, druska, cukrumi, aliejumi ir paliekame pastovėti 2 val.

Supilstome į stiklainius, pridengiame dangteliais. Į platų indą, kurį statysime ant kaitros įteisiame rankšluostį. Statome stiklainius. Iki pusė jų pripilame vandens ir pasterizuojame. 0,5 l stiklainius kaitiname 7 min, 0,7 l stiklainius 10 min.

Stipriai užsukame dangteliais ir leidžiame atvėsti. 

 

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų