REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Mirties patale (nuotr. Fotolia.com)

Mirtis kaip niekas kitas atrodo bauginančiai ir gąsdinančiai, vargu, ar tam iš vis įmanoma pasiruošti. Anaiptol, nuspėti, kokie bus paskutiniai ištarti žodžiai, rašo indy100.com.

13

Mirtis kaip niekas kitas atrodo bauginančiai ir gąsdinančiai, vargu, ar tam iš vis įmanoma pasiruošti. Anaiptol, nuspėti, kokie bus paskutiniai ištarti žodžiai, rašo indy100.com.

REKLAMA

Žinoma, pats jų žmogus ir nepapasakos kitiems, bet tinklalapio Reddit vartotojai nusprendė pasidalinti frazėmis ar mintimis, kurias girdėjo iš mirštančių žmonių. Vieni pasidalino girdėtais žodžiais savo artimųjų, kiti – išgirdę darbe ar iš kolegų.

Sunkus prisipažinimas

Vieną istoriją papasakojo medicinos studentas. „Turėjau pacientę, kuri sirgo ŽIV. Man reikėjo sužinoti, kaip ji užsikrėtė, lytiniu būdu ar naudodama narkotikus. Ji man prisipažino, kad ją užkrėtė jos partneris, kuris mirė prieš tris metus pats nuo ŽIV. Apie tai jis moteriai pasakė prieš pat mirtį ištardamas: „Atsiprašau, aš labai atsiprašau, norėjau tau pasakyti anksčiau, atleisk man“. Buvo sunku klausyti“, - rašė studentas.

Nesantuokiniai vaikai

„Mano tėvą seneliai paėmė iš moters, kuri lankė kartu su jais bažnyčią ir buvo nėščia, bet vieniša. Tik būdamas prie mirties slenksčio, senelis tėčiui pasakė, kad jis su ta moterimi turėjo santykius ir, kad jis yra tikrasis jo tėvas, todėl pats ir pasisiūlė su žmona priglausti vienišos moters vaiką“, - rašė viena portalo lankytoja.

REKLAMA
REKLAMA

Išpažintis

„Mano mama mirė, kai buvau vienuolikos metų nuo ketvirtos stadijos vėžio. Ji buvo slaugoma namuose. Vieną dieną, ji atsibudo, išgėrė vaistų ir kreipėsi į mano senelę iš tėčio pusės: „Kodėl tu esi čia, aš niekada tavęs nemėgau“. Tai nebuvo beširdiška, kaip gali atrodyti. Todėl, kad būtent uošvė jai sukūrė tikrą pragarą, kol mama nesirgo. Močiutė iš mamos pusės tik juokėsi tai išgirdusi ir sakė, kad mokė mamą elgtis pagarbiau nei ji pasielgė tuo metu“, - rašė jauna mergina.

REKLAMA

Savotiška meilė

„Mano senelis buvo gana šiurkštus žmogus. Ne šykštus ir ne užgaulus, bet tiesiog niekada nekalbėjo meilių žodžių, nebuvo emocionalus. Jis man visada atrodė juokingas ir aš jį tokį mylėjo. Kai vieną vakarą ruošiausi vidurinės mokyklos šokiams, pasidariau makiažą, jis užėjęs pasakė, kad man nereikia jokio makiažo, nes esu ir taip labai graži. Labai nustebau tokiais jo žodžiais. Kitą dieną senelis mirė. Atrodė, lyg būtų tai nujautęs“, - rašė moteris.

Aiškus noras

„Mano dėdės paskutiniai žodžiai tetai buvo labai aiškūs: „neleisk, kad prakeiktas laidotuvių biuro savininkas paimtų mano auksinius žodžius“, - pasakojo vaikinas.

REKLAMA
REKLAMA

Paskutinis paerzinimas

„Kai mano mama gulėjo jau sunkiai besijausdama ligos patale, ji mane pasikvietė arčiau ir ėmė šnabždėti: „Aš paslėpiau pinigus... Aš paslėpiau pinigus...“ ji turėjo problemų su kvėpavimu, kalbėdama duso. Bet atrodė, kad iš paskutiniųjų stengiasi man kažką pasakyti. Dar kartą ištarusi žodį pinigai, ji staiga užsimerkė. Praėjus trims sekundėms atsimerkė ir garsiai iš manęs juokėsi. Ji mirė tik po trijų dienų“, - rašė jaunuolis.

Tikrai rimtas prisipažinimas

„Kai seneliui buvo jau visai blogai, visi pusbroliai susirinkome aplink jo lovą ir vienas po kito ėjome artyn jį pabučiuoti bei ką nors pasakyti. Vieni sakė, kad jį myli, kiti, kad pasiilgs. Jis visus tylėdamas stebėjo. Kai aš atėjau, atsisėdau šalia jo ant lovos, paėmiau jo ranką. Visi mus stebėjo. Jis pažvelgė į mane ir ištarė: „Man nepatinka meksikietiškas maistas“. Ir tai buvo jo paskutiniai žodžiai“, - rašė lankytojas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ilgai slėptas įprotis

„Būdamas mirties patale, senelis paprašė duoti surūkyti jam paskutinę cigaretę. Viskas atrodytų kaip ir normalu, tik tiek, kad niekas nežinojo apie tokį jo įprotį! Su senele jis buvo susituokęs daugiau nei 45 metus ir apie tai net ji neįtarė. Pasirodo, jis buvo vairuotojas ir rasdavo progų parūkyti, tik to niekada nedarė prie šeimos. Aš vis dar juos stebiuosi“, - rašė vyras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų