REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Prekyba poveikiu, kyšininkavimu ir neteisėtu praturtėjimu kaltinamas buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas eskparlamentaras Eligijus Masiulis prasilenkiančiais su realybe vadina teisėsaugos įtarimus Liberalų sąjūdžiui.

 Prekyba poveikiu, kyšininkavimu ir neteisėtu praturtėjimu kaltinamas buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas eskparlamentaras Eligijus Masiulis prasilenkiančiais su realybe vadina teisėsaugos įtarimus Liberalų sąjūdžiui.

REKLAMA

E.Masiulis patvirtino, kad teisėsauga ir jam patikslino įtarimus, tačiau atsisakė konkrečiau nurodyti, kaip jie šiuo metu skamba.

„Tiek, kiek aš susipažinęs su pareikštais įtarimais partijai, galiu pasakyti labai aiškiai, kad šitie įtarimai prasilenkia su realybe. O kai kurie iš tų įtarimų sunkiai suvokiami sveiku protu. Kaip ir pačioj pradžioj viso šio politinio trilerio sakiau, kad laikui bėgant po truputį vis daugiau ir daugiau atsivers vaizdas visuomenei“, – BNS penktadienį sakė po ilgos tylos pertraukos vėl viešai prabilęs E.Masiulis.

„Tai, ką mes čia šiandien turime – tai šiandien toje ilgoje kortų dėlionėje atsivėrė viena nauja korta – tai „būgnų berniukas“. Šis „būgnų berniukas“, matyt, savo laiku nesugebėdamas civilizuotai ir garbingai pašalinti arba patraukti partijos pirmininką Eligijų Masiulį pasitelkė teisėsaugą“, – kalbėjo E.Masiulis.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, jis nesutiko išsamiau atsakyti į kitus BNS klausimus ir teigė, kad netrukus politinės korupcijos tyrimui pasibaigus, pateiks išsamius komentarus.

REKLAMA

E.Masiulis atsisakė įvardyti, ką konkrečiai turi omenyje minėdamas „būgnų berniuką“.

„Kai susipažinsite su įtarimų tekstu, jums taps viskas aišku“, – užsiminė E.Masiulis.

„Būgnu berniukas. Jis ir įtarimuose yra. Prokurorai šiandieną kai kalbėjo apie nematerialius kyšius, tai kažkaip labai sunkiai formulavo, nepasakė, kas tie nematerialūs kyšiai“, – pridūrė korupcija įtariamas buvęs politikas.

Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Genvilas sakė, kad E.Masiulis kalbėdamas apie „būgnų berniuką“ greičiausiai turi omenyje buvusį liberalų laikinąjį vadovą europarlamentarą pokerio žaidėją Antaną Guogą.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip anksčiau rašė BNS, A.Guoga prieš metus yra teigęs, jog papirkimu įtariamas „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis spaudė jį nekurti atskiros frakcijos Liberalų sąjūdyje. Jis apie tai sakė informavęs ir teisėsaugą.

Kyšininkavimu įtariamas buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis E.Masiulis BNS prieš metus yra sakęs, kad pokalbių su R.Kurlianskiu metu „esame kažkada galbūt minėję A.Guogos klausimą“. Penktadienį BNS dar kartą paklaustas, ar yra aptaręs A.Guogos norėtos partijoje kurti frakcijos „Klestinti Lietuva“ klausimą su R.Kurlianskiu, E.Masiulis teigė nenorįs šiuo metu kalbėti šiais klausimais.

„Daugiau ką šiandieną pasakiau, daugiau nelabai ką pasakysiu. Artimiausiu metu – jau artėja tyrimo pabaiga, labai išsamiai eisiu į viešumą su visais komentarais ir atsakysiu į visus klausimus. Kadangi dar viskas šviežia, reikia viską tiksliai perskaityti“, – kalbėjo E.Masiulis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Teisėsauga įtaria, kad E.Masiulis iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento R.Kurlianskio už „tam tikrus šiam koncernui palankius ir finansiškai naudingus sprendimus“ savo bei kitų naudai priėmė 106 tūkst. eurų kyšį. Įtarimai dėl neteisėto praturtėjimo pateikti, kai pernai gegužę atliktos kratos metu E.Masiulio namuose rasta apie 250 tūkst. eurų. Teisėsauga teigė, kad šie pinigai galėjo būti įgyti neteisėtai.

Pats E.Masiulis pernai teigė iš R.Kurlianskio paėmęs 90 tūkst. eurų kaip paskolą, tik jos nepatvirtino notariškai, o tik paskolos rašteliu. Pinigus jis teigia ketinęs panaudoti butui Nidoje pirkti. Paskolos raštelio teisėsauga per kratas nepaėmė. Likę teisėsaugos rasti pinigai, anot E.Masiulio, yra jo giminaičių sukaupti pinigai taip pat nekilnojamajam turtui įsigyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų