REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
36
Colteris Alexanderis (nuotr. Instagram)

Translytis vyras, švęsdamas fizinių pokyčių, kurie buvo atlikti norint pakeisti lytį, grožį, savo „Instagram“ paskyroje visiems gerbėjams parodė savo apie buvimą moterimi primenančią krūtinę.

36

Translytis vyras, švęsdamas fizinių pokyčių, kurie buvo atlikti norint pakeisti lytį, grožį, savo „Instagram“ paskyroje visiems gerbėjams parodė savo apie buvimą moterimi primenančią krūtinę.

REKLAMA

Augęs tradicinių pažiūrų šeimoje, ambulatorijos prižiūrėtojas Colteris Alexanderis (24 m.), gyvenantis Denveryje, JAV, ilgą laiką turėjo slėpti savo tikrąją tapatybę. Drąsos ją atskleisti atsirado tik palikus tėvų namus.

Colteris buvo 8-erių metų mergaitė, vardu Sasha, kai suprato, jog gyvena netinkamame kūne, tačiau save laikyti vyru pradėjo tik sulaukęs 20-ies.

Kai jis pagaliau suvokė savo tikrąją lytį, socialiniame tinkle „Tumblr“ jis pasidalino skubiu prašymu rekomenduoti gydytoją, suprantantį jo sprendimą ir galintį kuo greičiau paskirti gydymą testosteronu. Vienas vyras nurodė, kur tokio žmogaus reikėtų ieškoti.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo tada pastaruosius 4 metus vyko jo keitimosi į vyrą kelionė. Gydytojas, pas kurį vaikinas lankėsi, dirbo už dviejų valandų kelio, Colteris lankėsi sporto klube, kuriame augino raumenis ir bandė suformuoti vyrišką figūrą. Vaikino planuose – krūtinės pašalinimo operacija. Iki šiol jis ją slėpdavo į pagalbą pasitelkęs lipnią juostą.

REKLAMA

Būdamas Sasha, jis svėrė 43 kg, tačiau Colteris dabar norėtų išlikti 54 kg svorio ir demonstruoti savo tvirtą bei raumeningą vyrišką kūną.

„Nusprendžiau keistis, nes kuo daugiau žiūrėjau į veidrodį, tuo labiau stiprėjo mano depresija. Mano gyvenimas buvo sustojęs, o ilgai išbūti nieko nedarius aš negaliu“, - pasakojo jis. „Nuo pat vaikystės protas man kartojo, jog esu vyras, įkalintas šiame keistame ir moteriškos figūros bruožų turinčiame narvelyje. Buvo laikas pradėti galvoti apie save. Kūną pakeičiau daug laiko praleisdamas sporto salėje, taisyklingai maitindamasis. Pokyčių pradžioje buvau peskovegetaras, vėliau 2 metus laikiausi tikros vegetariškos dietos, o pastaruosius 3 mėnesius esu veganas. Norėjau panaikinti mitą, kad norint priaugti svorio, reikia valgyti daug mėsos.“

REKLAMA
REKLAMA

„Hormono testosterono vartojimas mano gyvenimą pakeitė visu 100%. Išaugo pasitikėjimas savimi, veidrodyje pradėjau matyti tikrąjį save, išnyko ilgą laiką kamavusi depresija“, - tęsė vaikinas. „Tačiau hormono vartojimas tikrai manęs neišgydys. Vis dar būna dienų, kuomet sustiprėja disforija, tačiau tai padėjo pakreipti gyvenimą tinkama linkme. Kasdien auga mano pasitikėjimas. Testosterono lygis organizme pastaruosius 3 metus tai kilo, tai leidosi, tačiau tai mane tik dar labiau sustiprino. Išmokau pamilti savo kūno dalis, apie kurias anksčiau nė nepagalvodavau. Mano galvoje vis dar verda pačios įvairiausios mintys, bet kai tenka su tuo kovoti kasdien, išmoksti iš naujo vertinti tai, jog myliu save.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sunkiausia dalis – prisipažinimas šeimai

Nepaisant naujai atsiradusio pasitikėjimo savimi, Colteriui buvo be galo sunku apie tai pranešti savo šeimai.

„Sunkiausia buvo atsiverti savo artimiesiems. Labai nervinausi, atsirado nuolatinis mane kamuojantis nerimas, ilgam laikui atsiribojau nuo jų, nes žinojau, kaip jiems sunku visa tai suprasti. Laikui bėgant, žingsnelis po žingsnelio mes apsipratome vienas su kitu, atmosfera namuose tapo malonesnė. Mano šeima be galo stengiasi mane suprasti. Kadangi gyvename skirtingose šalies pusėse, dažnai nesimatome, tačiau mūsų idealai skiriasi. Mano tėvai yra gan tradicinių pažiūrų, bet mano tėtis jau apsiprato su pasikeitusiu mano vardu, vis dažniau paskambina“, - teigė Colteris.

REKLAMA

Nors apie tikrąjį save vaikinui papasakoti buvo be galo sunku, kai kurių žmonių palaikymas jam padėjo visa tai lengviau iškęsti.

„Su dabartine savo žmona susipažinau po kelių mėnesių, kai pradėjau vartoti testosteroną. Ji tapo mano pagrindine palaikymo komandos nare. Kai tik mane užklupdavo sunkios dienos, kiekvieną naktį, kai negalėdavau susitaikyti su tuo, koks esu, ji padėdavo man nusiraminti ir vis dar tai daro. Nežinojau, kas yra laimė, iki kol nesutikau jos. Prieš tai mane pažinoję žmonės beveik visuomet mane motyvuoja nepasiduoti. Sulaukiu labai daug motyvuojančių žinučių, teigiančių, jog padėjau jiems ištverti itin sunkią dieną arba jog tai, kaip sugebėjau pasikeisti ir pakeisti savo gyvenimą tik įrodo, kad jiems taip pat pavyks pakeisti ir savąjį. Visa tai man dar šiek tiek keista, nes su tokiu savo gyvenimu vis dar bandau apsiprasti, tačiau žmonės yra gan malonūs“, - tęsė jis. „Svarbiausia žinia, kurią galiu perduoti šiai bendruomenei, tai kad mes taip pat esame žmonės. Mes einame į darbą, mokame mokesčius ir norime gyventi taip, kaip ir įprasti miestiečiai. Esame tikri žmonės su tikromis emocijomis ir mes tikrai neketiname pavogti jūsų partnerio ar išgąsdinti jus tualete. Jei nežinotumėte mūsų istorijos, gatvėje negalėtumėte mūsų įvardinti. Tik leiskite mums gyventi.“

„Tiems, kas dabar išgyvena patį svarbiausią etapą savo gyvenimą ir keičiasi, norėčiau pasakyti, kad išliktumėte savimi. Galvokite apie save, rūpinkitės savimi, o apie kitus asmenis ir jų reakcijas galvokite vėliau. Suprasite, kokius žmones norite matyti šalia savęs“, - užbaigė Colteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų