REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
253
Kambarys prieš pertvarką (nuotr. asmeninio albumo („Facebook“)

Dvi Teksaso valstijos universiteto pirmakursės gyvens prabangoje, nes savo nedidelį bendrabučio kambarį pavertė tikra ramybės oaze.

253

Dvi Teksaso valstijos universiteto pirmakursės gyvens prabangoje, nes savo nedidelį bendrabučio kambarį pavertė tikra ramybės oaze.

REKLAMA

Skylar Bantz ir Adeline Vela savo kambarį, esantį Sterry Hall pastate, dažnai vadinamame kraupiu, dekoravo net 10 valandų. Į mažą patalpą merginos, padedamos šeimos narių ir draugų, sutalpino tikrai ne mažą kiekį baldų. Ši transformacija nebuvo tokia pigi.

Pirmakursės merginos, kad susikurtų svajonių kambarius, išleido po 1000 eurų.

Naujuose jų namuose yra netikra plytų siena, dvi aukštos lovos su specialiai pagamintomis galvūgalio lentomis, baltos komodos, televizorius, mini šaldytuvas, kavos aparatas ir du netikro marmuro darbo stalai bei tualetinis staliukas.

Skylar mama Sheila Ybarra savo „Facebook“ paskyroje paviešino merginų bendrabučio kambario „prieš“ ir „po“ nuotraukas. Jos sulaukė išties gausių pagyrų, o kai kurie buvę šio universiteto studentai pavydėjo joms originalumo ir gailėjosi, kad patys nesugalvojo taip išpuošti savo kambarius.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš atsikeliant gyventi į bendrabutį, nei viena iš būsimų studenčių nebuvo mačiusi kambario, tačiau žinojo jo išmatavimus.

Skylar, šiais metais pradedanti krimsti biologijos mokslus, ir Adeline, studijuosianti psichologiją, apsigyventi viename kambaryje nusprendė po pažinties interneto svetainėje.

REKLAMA

Visą vasarą merginos ir jų mamos praleido susirašinėdamos trumposiomis žinutėmis. Skylar mama Sheila inicijavo šiuos pokyčius ir teigė, kad studentės pradėjo nuo balto popieriaus lapo, tada išsirinko temą, spalvas ir pradėjo apsipirkinėti.

„Įžengę į kambarį tikėjomės, kad viskas pavyks. Taip ir buvo“, - sakė Sheila.

Daug vietos užimantys daiktai, tokie kaip patalynės, pagalvės, užtiesalai ir baldai, buvo įsigyti garsiose „Bed Bath & Beyond“, „Target“ ir „IKEA“ parduotuvėse, o kitas, šiek tiek smulkesnes dekoracijas, merginos užsisakė iš interneto svetainės „Amazon“.

REKLAMA
REKLAMA

Turbūt labiausiai į akį krenta netikra plytų siena. Šis limpantis lengvai pašalinamas tapetas pagamintas iš ugniai atsparios medžiagos. Tokiu pat principu pagaminti kitokio rašto lipdukai dengia ir studenčių stalus.

Norėdamos kuo geriau išnaudoti turimą erdvę, merginos atsisakė įprastų bendrabučio siūlomų baldų ir išsinuomojo aukštas lovas. Po jomis atsiradusią vietą Skylar ir Adeline išnaudojo ten sutalpindamos komodas, televizorių, spausdintuvą, mini šaldytuvą ir kavos virimo aparatą.

Kambaryje jau buvusias kėdes kol kas saugo draugės tėvai, nes jas merginos pakeitė peršviečiamais, plastikiniais ir daugiau jaukumo suteikiančiais krėslais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Skylar šeimos kelionė iki universiteto truko 3 valandas. Kartu su savimi jie atsivežė ir pilną sunkvežimį baldų. Šiek tiek mažiau, 2 valandas, trukusi Adeline kelionė taip pat buvo varginanti. Mergina turėjo į vietą pristatyti šiek tiek smulkesnius daiktus.

Sheila atskleidė, kad po šių 10 valandų trukusių darbų ji ir kiti pagalbininkai jautėsi išsekę, ypač dėl to, jog į ketvirtame aukšte esančius naujuosius studenčių namus teko laipioti laiptais, nes sename pastate nebuvo lifto.

8 žmonių komanda netgi sugebėjo nuvalyti ant ventiliacijos angų užaugusį pelėsį.

Kad vieta taptų dar jaukesnė, merginos pasirūpino papildomu apšvietimu, tačiau po kambarių patikros paaiškėjo, kad palubėje kabantis popierinis šviestuvas turi būti pašalintas.

REKLAMA

Po vienos iš studenčių mamos pasidalintomis nuotraukomis nuostabą reiškė ir buvę Sterry Hall pastato gyventojai.

Vienas jų rašė: „Gyvenau šiame 50 metų senumo pastate, o šie pokyčiai tik įrodo, kaip pasikeisti gali kambarys, kai jame apsigyvena išties kūrybingi žmonės.“

„Šiuose bendrabučio kambariuose gyvenau dar 2007-aisiais, kai universitete vyko savaitės trukmės sirgalių šokėjų stovykla. Nuo tada jie nė kiek nepasikeitė. Jūsų pokyčiai išties įspūdingi“, - pridūrė kitas.

Universiteto administracija netgi paprašė merginų leisti nufotografuoti pasikeitusius kambarius ir nuotraukomis pasidalinti jų interneto svetainėje.

„Aš ir mano kambario draugė esame laimingos ir džiaugiamės rezultatu“, - rašė Skylar.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų