REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
31
Debesys (nuotr. Eimanto Genio)

Besibaigiant savaitei visi viltingai žiūrime į mūsų laukinačius orus. Jie nebus itin karšti, dažnai palis, bet ne nuolatos, kartais ir saulutė pradžiugins. Gražiausia diena bus sekmadienis. Na, o kitą savaitę sulauksime tikros karščio bangos.

31

Besibaigiant savaitei visi viltingai žiūrime į mūsų laukinačius orus. Jie nebus itin karšti, dažnai palis, bet ne nuolatos, kartais ir saulutė pradžiugins. Gražiausia diena bus sekmadienis. Na, o kitą savaitę sulauksime tikros karščio bangos.

REKLAMA

Šiandien žymesnio lietaus nenumatoma, švies saulė, oras šils iki 22–26 laipsnių. 

Penktadienį palis

Penktadienio naktį trumpai palis nebent pajūryje ir Šiauliuose, kitur bus debesuota. Temperatūra naktį daugelyje rajonų vės iki +15 -16 laipsnių, pajūryje iki +17 laipsnių.

Dieną lis vidurio Lietuvoje, taip pat pajūryje ir apie Šiaulius. Kitur lyti neturėtų, bus debesuota su pragiedruliais. Dieną sušils iki 22–23 laipsnių, pajūryje iki +20 laipsnių.

„Penktadienį mus pasieks nuo Atlanto slenkančio ciklono įtaka. Lietaus vėl sulauksime, tik ne nuolatos. Naktį atvės iki 14 – 16, dieną šils iki 22 – 24 šilumos, prie jūros bus apie 20. Šeštadienį – lietus bus menkas, diena pakankamai saulėta. Naktį atvės iki 14 – 15, prie jūros bus apie 17, dieną dėl vakarų krypčių vėjo bus apie 21 – 22, prie jūros apie 19 laipsnių šilumos”, – pasakojo sinoptikas Naglis Šulija.

REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienį krituliai nesitrauks

Šeštadienio naktį lietus iš Lietuvos netrauks, palis beveik visur, išskyrus šiaurinius Lietuvos rajonus, Šiaulius, Panevėžį. Vės iki +10 – 11laipsnių, pajūryje bus iki +15, o Vilniuje iki +14 laipsnių.

REKLAMA

Dieną bus giedra tik Panevėžyje, kitur kartais palis, bet ir saulė pasirodys. Šils iki +20 -22 laipsnių, pajūryje iki +18 laipsnių.

Sekmadienis bus gražus

Sekmadienio naktį lyti neturėtų. Vės iki +12 -13 laipsnių, pajūryje iki +16 laipsnių.

Dieną krituliai prognozuojami pavieniai, tik rytinėje Lietuvos dalyje, tai reiškia, kad gali iškristi tik vienas kitas lašas, o šiaip bus giedra ir gražu. Šils iki +23 -25 laipsnių, pajūryje iki +21 laipsnio.

Kitą savaitę – karščio banga

Į Lietuvą atkeliauja šiltesni orai.

„Rugpjūčio pirmąją bus +21 -26 laipsniai, o pietiniuose rajonuose +27 – 29 laipsniai. Ankščiau prognozavo kad rugpjūčio pirmoji bus labai karšta ir temperatūra kils virš +30, o dabar jau ne. Na, bent kol kas prognozuojama, kad antroji rugpjūčio bus labai šilta ir jos naktis tokia tvanki bus +16 -20 laipsnių, na ir dieną irgi 23 -28 laipsniai, o pietryčiuose iki +33 laipsnių”, – pasakojo Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikas Vytautas Sakalauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Vandens telkinių temperatūra

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, šiomis dienomis įvairiuose vandens telkiniuose yra apie 18–21 laipsnių šiluma. Baltijos jūroje prie Nidos ir Klaipėdos yra apie +18 laipsnių. Ežerų temperatūra yra tokia: Tauragno ežere +21 laipsnis, Totoriškių ežere (Trakuose) yra 21 laipsnio šiluma, Kauno mariose (Darsūniškyje) yra +21 laipsnis, Neryje (Vilniuje) +19 laipsnių, Nemune (Druskininkuose) +21 laipsnis, Šventojoje (Anykščiuose) +19 laipsnių, Kuršių mariose +20 laipsnių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų