REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
72
Krepšinio rinktinės treniruotė (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Dainius Adomaitis įsivažiuoja. Naujasis Lietuvos rinktinės treneris nuo penktadienio kartu su kitais specialistais ruošia komandą artėjančiam Europos čempionatui.

72

Dainius Adomaitis įsivažiuoja. Naujasis Lietuvos rinktinės treneris nuo penktadienio kartu su kitais specialistais ruošia komandą artėjančiam Europos čempionatui.

REKLAMA

„Tenkina žaidėjų noras ir atsidavimas treniruotėse. Tikrai gerai, kad leido orai įvykdyti planą, nes vakare liko treniruotės salėje, lauke planuotos treniruotės įvyko, viskas pagal planą“, – žurnalistams po pirmadienio treniruotės kalbėjo treneris.

Jis paaiškino, kodėl prie komandos vėliau prisijungs Mantas Kalnietis ir Jonas Mačiulis.

Praėjusį savaitgalį įžaidėjas, pasak trenerio, turėjo svarbią šventę, o štai J. Mačiulis jau seniau buvo suplanavęs atostogas su dukterimis

Nors buvo kalbama, kad M. Kalnietis jau pirmadienį turėjo dalyvauti treniruotėje, tačiau įvyko kitaip. „Jis turėjo jau dalyvauti vakarinėje treniruotėje, bet žinote, oro uostas yra Kaune, atidėliojami skrydžiai. Tai ir įvyko“, – aiškino D. Adomaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, ar kuris nors žaidėjas palieka didesnį įspūdį nei kiti, D. Adomaitis atsakė neigiamai: „Nėra, kad kas nors nustebintų labai pozityviai ar negatyviai. Visi dirba taip, kaip reikia. Mes stengiamės sulyginti jų fizinę būklę, kad kitame cikle galėtume dirbti vienu ritmu, kaip komanda. Visi, kurie atvažiavę, yra pasiruošę.“

REKLAMA

Rinktinėje nebus Domanto Sabonio, o ties Donato Motiejūno pavarde vis dar galima dėti klaustuką, tačiau D. Adomaitis tikina, kad šią problemą bus galima išspręsti.

„Jonas Mačiulis žaidė toje pozicijoje, Mindaugas Kuzminskas taip pat. „Žalgiryje“ Edgaras Ulanovas taip žaidė. Bandysime įvairius variantus tiek treniruotėse, tiek draugiškose rungtynėse“ kalbėjo strategas.

Tačiau kas bus, jei D. Motiejūnas atvyks, bet gaus pasiūlymą iš NBA klubo, kuris neišleis žaidėjo į Europos čempionatą? „Mano didžiausias noras – kad jis atvyktų čia“, – tikino D. Adomaitis.

Tačiau treneris negalėjo pasakyti ar tai, kad jis atvyks, reikš, kad ir nebeišvyks: „Man yra svarbiausia jo noras žaisti rinktinėje. Mes negalime daryti jokios įtakos, kai įsikiša NBA klubas. Yra situacijos, kai turime gerbti žaidėjų pasirinkimą ir norą.“

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų