REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
43
Giedrius Titenis (nuotr. asm. archyvo)

„Nemažai svorio numečiau. Nuo vasario, kai atvažiavau treniruotis į Austriją, nukrito septyni kilogramai. Nemažai. Dabar sveriu tiek, kiek esu svėręs tik prieš šešis metus“, – prieš pat startą pasaulio čempionate Budapešte apie savo fiziologinius pokyčius kalbėjo plaukikas Giedrius Titenis.

43

„Nemažai svorio numečiau. Nuo vasario, kai atvažiavau treniruotis į Austriją, nukrito septyni kilogramai. Nemažai. Dabar sveriu tiek, kiek esu svėręs tik prieš šešis metus“, – prieš pat startą pasaulio čempionate Budapešte apie savo fiziologinius pokyčius kalbėjo plaukikas Giedrius Titenis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis pasidžiaugė, kad nukritus svoriui nesumažėjo jėgos rodikliai. „Jie stipriai pakilo. Smagu, – džiaugėsi plaukikas. – Jaučiuosi puikiai.

REKLAMA

Jeigu atvirai, atrodo, kad niekada nesu buvęs tokios geros sportinės formos... Bet, žinoma, nenoriu prisišnekėti. Pamatysime, kaip seksis baseine“.

Banguotas sezonas

Sportininkas kiek nerimauja dėl keistai nestabilaus savo sezono. „Pirma sezono dalis buvo labai banguota. Tai mane šiek tiek gąsdina. Bijau, kad būtent tai man gali pakišti koją pasaulio čempionate, – kalbėjo G. Titenis. – Nes visi puikiai supranta, kad tokioms varžyboms reikia ruoštis visus metus. O pirmas mano pusmetis buvo banguotas, o antrasis – labai geras“.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau plaukikas neslėpė, kad starto laukia pozityviai nusiteikęs. „Atrodo, kad viskas turėtų būti gerai... Bet pirmasis mano startas jau greitai. Viskas paaiškės“, – atsargiai kalbėjo G. Titenis.

Sekmadienį jis plauks startuos 100 metrų krūtine distancijoje, lauks 50 ir 200 metrų distancija.

„Prieš pasaulio čempionatą tikrai buvo ir smagių varžybų, ir gerų pasirodymų. Jeigu šiais metais nepavyks gerai pasirodyti, žinau, kad kiti metai bus nuostabūs. Antrasis mano sezono pusmetis mane įkvepia mąstyti labai pozityviai. O dabar tiesiog bijau pirmosios jo pusės pasekmių“, - sakė plaukikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vasario mėnesį G. Titenis nusprendė persikelti į Graco miestą Austrijoje, kur pradėjo darbuotis su pasaulyje gerai žinomu treneriu Dirku Lange’u. Po Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių plaukikas pasiryžo palikti savo gimtuosius Anykščius ir persikėlė į Vilnių, tačiau netrukus suprato, kad pradėti žingsniuoti čempionišku keliu sostinėje nepavyks.

Džiaugsmingas etapas

„Šis pasaulio čempionatas? Jam jau buvo ruoštasi pagal D. Lange’o metodiką. Žinoma, dar nėra visiškai aišku, kaip sugebėjau adaptuotis prie jo metodikos, – kalbėjo G. Titenis. – Ar sugebėjau viską perimti? Gal man pritrūko laiko? Kiti metai tikrai bus daug žadantys“.

REKLAMA

Plaukikas prisipažino labai pasitikintis D. Lange’u. „Tai yra labai aukšto lygio treneris. Jis sugeba labai gerai nuteikti sportininkus prieš startą. Yra labai smagu. Patekau į labai geras rankas. Džiaugiuosi, kad patekau pas būtent pas jį. iš tiesų, džiaugiuosi, kad turiu bent galimybę su juo padirbėti. Džiaugiuosi šiuo savo gyvenimo etapu, – kalbėjo G. Titenis. – Pozityviai žvelgiu į laikotarpį, kai baigsiu sportininko karjerą ir, galbūt, tapsiu treneriu. Patirtis su D. Lange’u yra neįkainuojama“.

„Aš pasitikiu savo jėgomis. Manau, kad tai yra svarbiausia. Jaučiuosi gerai, judu į priekį. O svarbiausia, kad aš noriu judėti toliau,– dėstė plaukikas. – Treneris D. Lange’as sugeba mane motyvuoti. Aš juo pasitikiu ir, tikiu, jis pasitiki manimi“.

REKLAMA

Atsidavimas treneriams

Vėl prisiminęs savo prapuolusius septynis kilogramus G. Titenis nesugebėjo paslėpti savo nuostabos. „Nežinau, kas nutiko. Mitybos įpročių nepakeičiau – kaip valgydavau, taip ir valgau. Jau seniai stengiuosi žiūrėti, ką valgau. Šįkart nieko specialaus nebuvo. Manau, krūvis treniruočių metu yra ganėtinai didelis tiek vandenyje, tiek ant „žemės“.

G. Titenis dar kartą truktelėjo pečiais prisiminęs, kad Lietuvoje jam niekada nepavykdavo nusimesti svorio ir tuo pačiu padidinti jėgos. „Nors, atrodo, kad per treniruotes tikrai daug dirbdavome, – sakė sportininkas. – Kažkas pasikeitė“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šįkart vyriausias Lietuvos plaukimo rinktinės narys nevyko į stovyklą su kitais lietuviais. „Norėjau likti su treneriu D. Lange’u. Manau, kad atsiskyrimas nuo trenerio paskutinėmis savaitėmis būtų labai pakenkęs mano pasiruošimui“, – sakė G. Titenis.

Sulaukęs klausimo, ar kada per savo karjerą yra taip pasitikėjęs treneriu, plaukikas tuoj suskubo priminti, kad jis visada tikėjo ir anksčiau su juo dirbusiu Žilvinu Ovsiuku. „Mes puikiai su juo sutardavome ir puikiai dirbdavome. Aš juo tikėjau lygiai taip pat, kaip dabar tikiu D. Lange’u, – teigė G. Titenis. – Tiesiog dabar viskas yra šiek tiek kitaip: su Žilvinu dirbome labai ilgai, o dabar viskas yra nauja. Gali būti, kad aš ir pats labiau stengiuosi, noriu padaryti treneriui įspūdį. Viską stengiuosi padaryti tiksliai, nenoriu sufailinti ir nenoriu pasirodyti silpnas. Tačiau negalėčiau pasakyti, kad anksčiau nebuvau toks atsidavęs. Visada atsiduodavau treneriams“.

REKLAMA

Lėtesnės paskutinės dienos

Paklaustas, kaip atrodė paskutinės stovyklos Kroatijoje dienos, G. Titenis buvo atviras: „Nemeluosiu, jos tikrai buvo labai nuobodžios“.

„Guli kambary, žiūri televizorių, scrollini telefoną – viskas, daugiau nieko nedarai, – sakė plaukikas. – Kiekvieną dieną turėdavome po dvi treniruotes baseine ir dar vieną salėje. Treniruočių buvo nemažai, tačiau jos nebuvo tokios intensyvios, kaip įprasta. Bet po jų nieko nesinorėdavo veikti, tiesiog ilsėtis ir kaupti jėgas: nei degintis po saule nebuvo noro, nei vaikščioti... Nenorėdavau, kad kojos būtų pavargusios“.

Pasak G. Titenio, „atleidimo“ prieš varžybas laikotarpiu visi sportininkai jaučiasi silpnesni, bet aštresni. „Jeigu man tada kas nors būtų liepęs nubėgti penkis kilometrus, jaučiu, po jų man būtų reikėję poros savaičių atsigavimui, – nusijuokė G. Titenis. – Šiuo laikotarpiu turi būti poilsio režime“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų