REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Danielis prieš nelaimę (nuotr. facebook.com)

Vyras, kurio veidą rūgštimi nudegino buvusi draugė, vėl jaučiasi mylimas. Jis užmezgė santykius su jam atsigauti padėjusia paramos centro darbuotoja.

6

Vyras, kurio veidą rūgštimi nudegino buvusi draugė, vėl jaučiasi mylimas. Jis užmezgė santykius su jam atsigauti padėjusia paramos centro darbuotoja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Danielį (31) pernai metais iš miegų prikėlė ant veido ir kūno užpiltas skystis. Iš pradžių tikėjo, kad tai tik karštas vanduo, bet vėliau vyras pajuto stiprų skausmą, kurį iš tikro sukėlė jos odą deginanti sieros rūgštis.

REKLAMA

Kol vyriškis gulėjo lovoje, maždaug pusė litro rūgšties ant jo išpylė jo tuometinė draugė Katie Leong.

Kalbėdama laidoje „Good Morning Britain“, rūgštimi subjaurota auka atskleidė, kad pagaliau jaučiasi laimingas, galėdamas mylėti juo po šio skaudaus įvykio besirūpinusia merginą Anną Catangą.

Pasak moters, jį pamilti buvo lengva, nes Danielis yra nuostabus ir protingas žmogus.

„Randai man nieko nereiškia“, - teigė ji.

Danielis yra viena iš tūkstančio žmonių, tapusių siaubingos nusikaltimo bangos, kurios metu žalojama šiuo laisvai įsigyjamu ginklu, aukomis.

REKLAMA
REKLAMA

Kaskart tuo pačiu metu vyras nubunda išpiltas prakaito. Jis niekaip negali pamiršti jo gyvenimą pakeitusios nakties. Kai įvairių tyrimų metu paaiškėjo, jog didėja užpuolimų rūgštimi skaičius, Danielis skatina vyriausybę reguliuoti šio rūgštinio preparato prekybą.

„Rūgštis iš manęs atėmė tai, ko niekada nesusigrąžinsiu. Niekada nebebūsiu toks pat ir nepamiršiu to rūgšties sukelto skausmo ir dienos, kai bejėgis gulėjau lovoje ir negalėjau nieko padaryti“, - sakė Danielis. „Rūgštis aukas, ne tik iš išorės, bet ir iš vidaus, sužaloja visam gyvenimui. Turi būti kažko imamasi, kad visi šie negeri žmonės negalėtų įsigyti šio ginklo. Kiek žmonių gyvenimų dar bus sugadinta, kol šis skystis bus uždraustas?“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujausi policijos duomenys rodo, kad per pastaruosius 12 mėnesių užpuolimai rūgštimi išaugo maždaug 50%.

Danielis savo istorija pasidalino po to, kai Londone sulaikyti du paaugliai, atsakingi už penkis tokius išpuolius, kai žmonės rūgštimi apipilti tiesiog iš pravažiuojančių mopedų. Pasak pareigūnų, vienai aukai gyvenimas pasikeis išties stipriai.

Keršto ir pavydo vedinas veiksmas

Danielio gyvenimas pasikeitė 2015-ųjų sausį. Iš Rumunijos kilusios ir su draugais bei Danieliu Leicesteryje gyvenusios draugės, teigusios, kad jai 36-eri, nors iš tikro jai 51-eri, santykiai pablogėjo dėl per nuolatinio iš moters pusės sklidusio pavydo. Vaikinas planavo išsikraustyti iš draugės namų, tačiau to padaryti nespėjo.

REKLAMA

„Nubudau, nes po dar vieno barnio su Katie miegojau atskirai, ir pajutau, kaip kažkas mane apipylė karštu vandeniu. Iš pradžių pamaniau, kad tai tik sapnas. Man skaudėjo ir degino visą kūną. To jausmo apibūdinti negaliu. Atsistojau ir, į burną patekus keliems lašams, supratau, jog tai rūgštis, o ne vanduo. Dešine akimi mačiau lyg pro rūką. Vėliau atsisakė ir kairė akis. Mačiau tik baltą spalvą ir atrodė, jog pasiklydau labai tirštame baltame rūke“, - sakė jis.

Katie ant Danielio užpilo 500 ml 96% sieros rūgšties. Teismo posėdžio metu moteris prisipažino, kad, norėdama įsitikinti, ar ji nudegins žmogaus odą, iš pradžių kelis lašus rūgšties užlašino ant dešrelės.

REKLAMA

Net 5 savaites vyriškis praleido komos būsenoje, kai tuo tarpu medikai visomis išgalėmis kovojo už jo gyvybę. Visą tą laiką šalia Danielio buvo jo tėtis Dorinas.

„Man pasakojo, kad jis verkė kaip vaikas ir niekaip nesugebėjo manęs atpažinti“, - pridūrė jis.

Svarstė ir apie savižudybę

Po 5 savaičių Danielis pabudo.

„Mano siaubui, policijos pareigūnai pranešė, kad suėmė Katie. Jie įtarė, kad būtent ji galėjo mane užsipulti. Jie taip pat pridūrė, kad jai ne 30, o 50 metų. Supratau, kad visai jos nepažinojau“, - sakė Danielis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyriškis negalėjo pajudėti, nematė ir nekalbėjo, o jo galvoje pradėjo suktis mintys apie savižudybę. Jį perkėlė į paramos centrą, kuriame dirbusi Anna apvertė jo gyvenimą aukštyn kojomis. Ji matė, kas slėpėsi už tų randų ir pamilo Danielį bei metė darbą, kad būtų išvengta profesinio konflikto.

„Man patiko jo flirtavimas. Jis linksmas, protingas ir įdomus. Šalia jo jaučiausi smagiai“, - teigė mergina.

„Pirmojo mūsų pasimatymo metu, manęs atvažiavo draugai. Po to, kartu su Anna nuvykome pavakarieniauti. Mudu išėjome į miestą ir tada ją pirmą kartą pabučiavau“, - prisiminė jis.

REKLAMA

Penkerių metų sūnų auginanti Anna teigė, kad ryšį pajuto iškart. Atėjus gegužės mėnesiui, juodu jau gyveno kartu.

„Gyvenau su velniu, o dabar stogu dalinuosi su angelu. Kalbėjome ir apie santuoką bei vaikus. Aš norėčiau penkių, bet laimingas būsiu ir apsuptas dviejų mažylių“, - tęsė Danielis.

Deja, betvyro buvusios draugės palikti sužalojimai niekur nedingo. Vyriškiui jau atlikta maždaug 14 operacijų, bet dar daugiau jų laukia. Prakalbus apie jo motiną, Danielio balsas suvirpa. Pasirodo, ji dar nematė savo sūnaus randų.

REKLAMA

„Bijau grįžti namo. Nenoriu, kad ją ištiktų širdies smūgis. Žmogus, kuriuo buvau, mirė ir dabar atrodau labai blogai“, - sakė jis.

Savo paties randų Danielis taip pat nematė. Prieš kelias savaites jam pašalinta dešinė akis, o su kaire jis vis dar nieko nemato. Tai reiškia, kad jis nėra matęs, kaip atrodo jo mergina Anna.

Katie pareikšti kaltinimai bandant įvykdyti žmogžudystę ir paskirta bausmė iki gyvos galvos, už grotų praleidžiant mažiausiai 17 metų. Šio mėnesio pradžioje jai įsakyta sumokėti 21 tūkst. eurų kompensaciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nemanau, kad tai pakankama bausmė. Mintis, kad po 17 metų ji gali išeiti į laisvę, mane kelia pasibjaurėjimą. Niekada, net ir po 100 metų, nebūsiu toks, kaip anksčiau. Jos pasigailėti nereikia“, - teigė Danielis. „Kada nors ją aplankysiu. Smalsu išgirsti jos istorijos pusę, net jei iš burnos sklis vien tik melas.“

Nusikaltėlės nuotrauką išvysite paspaudę čia. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų